Un parell d’activitats vinculades en el Dia Internacional contra la discriminació racial

Aquesta tarda s’ha fet un cinefòrum i el 23 de març està prevista una sessió de dinàmiques teatrals

En el marc del Dia Internacional contra la discriminació racial, el 21 de març, i dins el programa d’Acollida, Acompanyament i Convivència de l’Ajuntament, s’han organitzat un parell d’activitats.

La primera ha tingut lloc aquesta tarda en el Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro amb un cinefòrum del documental “Cuidar entre terres: qui sosté la vida quan les dones migren?”, un documental coproduït per LaDirecta i CooperAcció.

La segona activitat es farà el dimarts, 23 de març. En el mateix Centre Cívic, a partir de les cinc de la tarda, dins el projecte de dinamització comunitària Expressa’t, es faran diferents jocs teatrals per treballar les discriminacions i els sentiments que generen.

Una programació que s’acompanya d’un manifest en clau local on el consistori es compromet a impulsar polítiques i accions d’erradicació de qualsevol conducte racista amb la implicació de la ciutadania.

Manifest del Dia Internacional contra la discriminació racista

Aquest dia doncs, no és una jornada festiva ni una celebració, sinó una manera de recordar un acte summament injust amb l’objectiu de sensibilitzar la població envers les situacions discriminatòries que encara avui dia viuen les persones racialitzades.

El racisme és un problema que s’expressa de manera diversa. A casa nostra, entre d’altres, es manifesta en forma d’inseguretat jurídica i de dificultat d’accés als béns comuns. Les persones migrades són especialment vulnerables en aquest sentit.

Des del Programa d’Acollida, Acompanyament i Convivència de l’Ajuntament, creiem que és necessari implementar polítiques d’adaptació reals amb un acompanyament integral, més enllà de l’acolliment inicial, per tal que aquestes persones, i totes aquelles que tinguin problemàtiques associades a la discriminació racial, tinguin les mateixes oportunitats que la resta de la població i no siguin discriminades.

Des del programa d’Acollida, Acompanyament i Convivència de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró volem fer actuacions en
aquest sentit per tal d’erradicar de la nostra societat els comportaments
racistes.

Perquè Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró és un poble divers i inclusiu. Perquè Platja d’Aro és un poble antiracista.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.