L’Ajuntament farà un muret per a reduir l’acumulació de sorra en el Passeig quan hi ha temporal

El consistori també valora positivament com el tram reformat a la banda sud de la Platja Gran ha resistit l’impacte de l’onatge provocat per Filomena

A una setmana perquè es compleixi un any del temporal Glòria, que va provocar destrosses històriques en el Passeig Marítim, aquesta cap de setmana, ens ha afectat el primer gran temporal d’aquest 2021.

El temporal marítim de Filomena no ha estat tan fort com Glòria, però ha servit per posar a prova el tram reformat a la banda sud de la Platja Gran, que va quedar molt malmès amb Glòria.

Després de l’estiu, van començar les obres de reparació que s’han acabat abans de Nadal. L’Estat ha invertit un milió d’euros en la instal·lació d’un mur de rocalla amb prou profunditat perquè la seva base estigui per sota del nivell del mar per evitar el descalçament del passeig, tal com va passar durant el temporal Glòria.

L’Ajuntament valora positivament com ha resistit l’impacte de les onades durant el temporal Filomena, que ha obert petits esvorancs que en algun punt ha deixat a la vista el mur de rocalla, però no ha afectat la plataforma del passeig.

La principal afectació ha estat l’acumulació de sorra que l’onatge ha arrossegat fins a damunt el passeig, una situació que es repeteix quan el temporal marítim és importat. Les feines per retirar-la van començar aquest diumenge i han continuat aquest dilluns.

En aquest sentit, la regidora d’Urbanisme, Montse Rovira, ens ha explicat que l’obra del passeig encara no està acabada i, entre altres actuacions, el consistori ara ha de construir un mur discontinuo en el llindar de la sorra que tindrà una doble funció: farà de barrera per a minimitzar el pas de la sorra fins a sobre el passeig cada vegada que hi ha un temporal amb onatge fort i farà de banc per asseure’s i gaudir de l’entorn. També es rebaixarà la cota de la sorra.

L’obra executada també ha permès fer la nova infraestructura de sanejament d’aigües i en les pròximes setmanes es durà a terme la instal·lació del nou enllumenat i mobiliari urbà.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

One Reply to “L’Ajuntament farà un muret per a reduir l’acumulació de sorra en el Passeig quan hi ha temporal”

  1. Y faltaría algo de vegetación algún pino o similar ..
    Tal como estaba antes de las obras .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.