Confinament municipal cada dia i enduriment de les restriccions

Aquest dijous entren en vigor les noves mesures per frenar els contagis de Covid-19

Des d’avui i fins del 17 de gener, com a mínim, es modifiquen i es prorroguen les mesures sanitàries per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 a Catalunya.

D’aquestes, cal destacar l’aplicació d’un confinament municipal permanent, la limitació de l’entrada i sortida de persones del territori de Catalunya, el manteniment del confinament nocturn i l’allargament de les mateixes mesures que s’han aplicat en el sector de la restauració, la cultura o actes religiosos i cerimònies civils durant les Festes.

Les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social, tant en l’àmbit públic com privat, es permeten sempre que no se superi el nombre màxim de sis persones, llevat que es tracti de convivents, i que no se superin les dues bombolles de convivència.

En l’àmbit de les empreses de serveis i comerç, la prestació de serveis s’ha de fer, sempre que sigui possible, sense contacte físic amb els clients. Se suspèn l’obertura al públic dels establiments i locals comercials de venda al detall els dissabtes i diumenges, tret dels establiments comercials dedicats a la venda de productes essencials com productes higiènics, els centres de veterinària, les perruqueries, els centres d’estètica, els concessionaris d’automòbils i els centres de jardineria, que poden romandre oberts sigui quina sigui la seva superfície, i amb les mesures establertes d’higiene i de seguretat establertes en el pla sectorial de comerç aprovat pels òrgans de Govern del Pla d’actuació del PROCICAT.

L’obertura al públic dels establiments i locals comercials de venda al detall de dilluns a divendres queda condicionada al fet que tinguin una superfície de venda igual o inferior a 400 metres quadrats, que se’n redueixi al 30% l’aforament permès per llicència o autorització de l’activitat i que els establiments apliquin de manera rigorosa les mesures higièniques, de prevenció i de seguretat establertes per les autoritats. Queden exclosos els establiments essencials que esmentem a l’anterior paràgraf.

Se suspèn l’obertura al públic dels centres comercials, galeries comercials i recintes comercials, llevat dels establiments essencials.

També poden obrir al públic, excepte dissabtes i diumenges, aquells establiments i locals comercials que es trobin dins dels centres, galeries o recintes comercials, que tinguin una superfície de venda igual o inferior a 400 metres quadrats i disposin d’accés directe i independent des de la via pública, amb un aforament màxim del 30% i aplicant de manera rigorosa les mesures per fer front a la COVID-19.

Es poden establir sistemes de recollida al local dels productes adquirits per telèfon o via internet, sempre que garanteixin una recollida esglaonada que eviti aglomeracions a l’interior del local o en el seu accés, i també sistemes de repartiment a domicili. En la mesura que sigui possible, el lliurament ha d’evitar el contacte directe amb el client mitjançant recollida a la porta o al cotxe, inclòs el menjar preparat.

Podeu consultar totes les mesures amb detall i excepcions aquí.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.