Guineu d’Argent

Nou programa Rock&Wine, avui presentant el vi Guineu d’Argent del
Celler Ronadelles (Cornudella del Montsant) D.O Montsant

Vi : Guineu d’Argent – 85% Carinyena 15% Garnatxa – 9,50€

Celler Ronadelles ( Cornudella del Montsant) D.O Montsant

Cançó : Starman – David Bowie ( Glam Rock )

Ens n’anem a la Denominació d’origen Montsant, a un dels paisatges més màgics de la província de Tarragona, en la Vall del riu Siurana, Cornudella del Montsant, un poble amb moltes llegendes, una d’elles la de la guineu d’argent, diuen que aquestes guineus tan llestes, és menjaven el raïm quan era madur, així doncs els pagesos sabien que ja era hora de veremar.

El maridatge d’aquesta setmana és amb un cantant extravagant, però amb moltíssima personalitat com és el David Bowie, amb aquella reeixida cançó “Starman”del seu àlbum“Ziggy Stardust” del 1972, que parla d’aquell extraterrestre bisexual i d’imatge andrògina que es converteix en estrella de rock, i que per cert, es va afegir a última hora a l’àlbum, però aquesta cançó avui a part de maridar amb el vi d’autor Guineu d’Argent,  un vi jove, intens, atrevit i singular, també  va dedicat a la seva enòloga, l’Eva Prim, l’única dona de tot l’estat guardonada al 2017  amb el premi “ millor enòloga del món” als premis SAKURA  del Japó, tota una estrella que brilla amb llum pròpia en un univers masculí  i que elabora vins biodinàmics excel·lents al Celler Ronadelles, un celler amb una extensa selecció de vins, edicions limitades i vins d’alta gamma, encara que molts de vosaltres els coneixereu pels seus famosos Cap de Ruc.

Guineu d’Argent 2019 és un vi, d’un color guinda preciós, que al nas és molt afruitat, amb notes de fruita vermella, com la maduixa o els gerds  i també a fruita negra com la móra o la pruna, és un vi molt expressiu, amb molt de caràcter i que té una entrada molt fresca en boca, amb molt bona estructura i molt envolvent, amb els seus 14º és un vi complex amb un perfecte equilibri entre acidesa i alcohol i amb un marcat caràcter mediterrani.

Aquest vi és perfecte per una bona taula de formatges i embotits ibèrics amb un bon pa de pagès amb tomàquet

Que vagi de gust!!! Fins a la setmana vinent

Salut i vi (recorda beure amb moderació)

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.