Una quinzena de propostes per a definir la nova Plaça Poeta Sitjà a Castell d’Aro

Aquest dimarts al vespre es durà a terme un acte social obert a tothom per a donar a conèixer el projecte funcional i el procés per la seva execució

El trasllat de l’Escola Vall d’Aro (l’any 2015) i la construcció del nou equipament sociocultural, ha comportat la necessitat de plantejar una nova configuració de la Plaça Poeta Sitjà.

L’any 2017 i l’any 2019, l’Ajuntament va dur a terme un procés de participació ciutadana per a conèixer l’opinió de la societat castellarenca. L’any 2017 es va preguntar a través de butlletes què era allò que es considera essencial que mantingui la Plaça i què es pot incorporar de nou. Un parell d’anys després, es van realitzar entrevistes per aprofundir en el caràcter de la reforma de la Plaça.

El procés de l’any 2017 va posar de manifest que la Plaça ha de tornar a recuperar el caràcter que tenia abans de l’escola. Un espai obert, amb arbrat, de terra, amb espais lliures, polivalent i un punt de reunió per a persones de diferents edats. En resum, la plaça del poble. Els veïns i veïnes van valorar positivament la zona infantil, l’arbrat, plaça com espai familiar i punt de trobada, els bancs i el terra de sorra. Pel que fa la pista esportiva, va haver-hi divisió d’opinions.

L’any passat, es va entrevistar a una desena de persones i entitats representatives de diversos àmbits de la vida social Castell d’Aro. De les respostes, el consistori en va extreure diverses conclusions: prescindir de la pista esportiva i potenciar Can Nitus, incorporar l’espai que ocupa l’antic edifici de la llar d’infants per a guanyar espai a la Plaça, tenir en compte la futura incorporació de la zona del Parc de la Coma com a zona d’equipaments municipals i la futura connexió entre la Plaça Poeta Sitjà i el Parc de la Coma o la necessària instal·lació d’uns lavabos públics pròxims a la plaça.

A partir de tota aquesta informació, l’Ajuntament ha elaborat un pla funcional que presentarà aquest vespre en el recinte tancat de la Plaça Poeta Sitjà, l’espai que s’ha condicionat per a celebrar els actes de la Festa Major.

A l’acte hi participaran l’alcalde, Maurici Jiménez, la regidora d’Urbanisme, Montserrat Rovira, l’arquitecte municipal, Jordi Espriu, i la tècnica de participació ciutadana, Sandra López.

En la reunió s’explicarà el resultat de tot el procés participatiu i s’avançarà el programa funcional, que s’està acabant de configurar, per tal de potenciar el caràcter de plaça del poble que té l’emplaçament, mantenint un equilibri entre que sigui un punt de trobada de col·lectius de diferents edats i una plaça de referència per a la celebració d’activitats del poble.

La voluntat de la trobada amb els veïns i veïnes és arribar a la següent fase, que serà escollir l’empresa que dissenyarà el projecte, amb el màxim consens possible i recollint les últimes opinions i sensacions a l’acte d’aquest vespre que començarà a les set de la tarda. L’accés a la reunió es farà sota mesures d’higiene i seguretat per la Covid-19.

A partir de les 19.30 h, ampliarem la notícia amb la informació que es dóni a conèixer durant l’acte.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

One Reply to “Una quinzena de propostes per a definir la nova Plaça Poeta Sitjà a Castell d’Aro”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.