Una tornada a l’escola marcada pels exigents protocols de la Covid-19

La majoria d’alumnes no trepitjaven les aules des de mitjans març quan va començar la pandèmia

Avui han començat les classes a tots els centres educatius de Castell-Platja d’Aro, llevat de les llars d’infants de Castell d’Aro i Platja d’Aro, que ho faran el dimarts 15 amb l’habitual procés d’adaptació que s’allargarà tota la setmana.

Una tornada a l’Escola Estanys, Escola Fanals d’Aro, Escola Vall d’Aro i IES Ridaura absolutament condicionada per la situació de pandèmia i plena d’incerteses.

La tradicional imatge de totes les famílies juntes acompanyant en els seus fills i filles avui no s’ha repetit.

Accessos d’entrada i sortida específics per a cada grup, horaris d’entrada esglaonats, rentatge de mans amb gel hidroalcohòlic freqüent i presa de la temperatura criatura per criatura, famílies que mai podran accedir als centres sense cita i per motius molt justificats, divisió de cursos per a no superar la vintena d’alumnes a cada classe, reconversió d’espais en aules per fer front a l’increment del nombre de grups, una aula i un professional a la plantilla per fer seguiment de casos Covid-19, grups estables sense contacte amb la resta de grups, rutes de mobilitat a l’interior de l’escola, aules amb les finestres obertes tot l’any, qualsevol gestió amb les famílies per telèfon i en línia, obligació de portar mascareta a l’entrada, sortida i espais comuns, etc.

A l’Escola Els Estanys de Platja d’Aro, els nens i nenes disposen de set accessos diferents, en funció del curs. L’entrada a les aules es realitza entre les 8.45 i les 9 h. Prioritzen els grups estables Han triplicat els cursos de P3, 1r, 2n i 4t. Han creat diversos torns de pati i el pati s’ha segmentat per a garantir la seguretat dels alumnes. Els grups estables no es podran barrejar en el pati. També es demana a les famílies que si la criatura presenta símptomes de Covid-19, no vagi a l’escola i es contacti amb el Centre d’Atenció Primària per avaluar la situació.

L’Institut Ridaura de Castell d’Aro ha previst per al curs 2020-2021 reduir la ràtio d’alumnes augmentant un grup per a cada nivell d’ESO i vetllant per dissenyar grups de convivència estables, llevat de poques ocasions com a l’Aula d’Acollida o el Batxibac. La plantilla docent s’ha vist augmentada amb dues professores d’orientació educativa que permetran fer reforç i ampliació per atendre la diversitat a l’aula, on a vegades confluiran dos docents. Mascareta obligatòria a tots els espais del recinte escolar, esmorzar a l’aula abans de sortir al pati, la ventilació d’espais, el reforç del servei de neteja, el rentatge de mans amb gel hidroalcohòlic en entrar i sortir de qualsevol espai, l’obertura de les portes exteriors a les 8:05 i l’entrada al recinte i a l’edifici per diferents espais, o la delimitació de l’espai d’esbarjo en nivells educatius per evitar al màxim la barreja d’alumnes de diferents etapes són algunes de les mesures que s’han pres aquest curs per tal de minimitzar riscos.

La resta de centres han estat convidats a explicar-nos quines mesures han adoptat, però no hem rebut la informació.

Mesures en el transport escolar

D’altra banda, en el servei de transport escolar a les escoles Els Estanys i Fanals d’Aro així com l’Institut Ridaura, que gestiona el Consell Comarcal del Baix Empordà, d’acord amb les directrius del Departament d’Educació de la Generalitat, s’han implantat diverses mesures de seguretat obligatòries com que l’alumnat que tingui símptomes compatibles amb la Covid-19 no pot accedir al transport escolar, l’ús de mascareta és obligatori en el transport per l’alumnat a partir de 6 anys i recomanable pels de 3 a 5 anys, cada alumne disposa d’un lloc fix al vehicle que haurà de respectar al llarg de tot el curs escolar (per tal de minimitzar la circulació dins del vehicle), a les parades es mantenen les distàncies físiques adequades entre unitats familiars sempre amb mascareta o que l’empresa encarregada de prestar el servei neteja i desinfecta els autobusos abans de començar cada nou servei tant d’anada com de tornada.

Sobre l’assignació de seients en el transport, es delimita el vehicle per zones en funció dels centres escolars. En el cas de germans i alumnat que conviuen junt s’assignen les places una al costat de l’altra i es procura la màxima separació entre l’alumnat, sempre que el nivell d’ocupació ho permet.

Tot el personal ha estat format i es recomana a les famílies que verifiquin abans de sortir de casa l’estat de salut de l’infant i que cada nen/a porti una mascareta de reserva per si aquesta es trenca o es perd.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.