Comencen els treballs inicials per arreglar els desperfectes causats per Glòria


L’obra la financen entre les administracions central i municipal

Aquest dilluns han començat els treballs per a la reforma del tram sud del Passeig Marítim de Platja d’Aro, on el temporal Glòria va causar més danys. A partir d’aquesta setmana es duen a terme les feines prèvies a l’entrada de la maquinària, segurament, durant la segona quinzena de setembre.

Durant l’actuació, que va a càrrec del Ministeri per a la Transició Ecològica, el passeig quedarà net de terrasses en el tram afectat per les obres però es garantirà l’accés en els locals de restauració i dels veïns als seus habitatges.

L’extrem sud de la Platja Gran aquest dilluns

Les obres per arreglar el tram de passeig afectat per Glòria havien de començar abans de Setmana Santa, però la instauració de l’Estat d’Alarma per la pandèmia va aturar la tramitació i l’execució del projecte que està valorat en gairebé 1,8 milions d’euros.

Per no interferir en la temporada turística, l’Ajuntament i el govern central van decidir ajornar l’inici de l’obra fins al setembre. El consistori va posar a punt les platges i va realitzar una actuació provisional en el tram sud per a garantir la seguretat dels banyistes i vianants durant l’estiu.

L’extrem sud de la Platja Gran aquest dilluns

El temporal de finals de gener va deixar un desnivell d’entre 3 i 5 metres a l’extrem sud de la Platja Gran i l’ensorrament o desaparició de la primera línia de llosa i dels escalons d’accés a la sorra. També va causar danys al mobiliari urbà i diversos establiments de la façana marítima i la pèrdua de molta sorra a tot el front marítim del municipi.

Els efectes del temporal van posar de manifest la manca de suport estructural en la base d’un passeig construït en diverses fases entre 1985 i 1990, directament sobre la sorra que abans arribava a tocar dels edificis o les seves voreres o petites terrasses. 

Els danys en el tram sud del passeig després del temporal

El projecte que es durà a terme

El Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic aportarà un milió d’euros perquè l’espai on s’actua és Domini Públic Marítim-Terrestre i el consistori aportarà els 750.000 euros, que ja tenia previstos inicialment, per a la renovació del sistema d’enllumenat públic de tot el passeig.

La intervenció no vol ser una rehabilitació de l’espai sinó que tindrà una nova perspectiva per evitar que temporals futurs causin un altre cop la mateixa situació.

A la vegada, també marcarà el camí de futur del nou tram de Passeig Marítim que s’ha de construir per enllaçar l’actual amb el Port d’Aro (que inclou la instal·lació d’una passera per superar el riu Ridaura) però també de les pròximes reformes del passeig en el seu vessant nord, en un pla plurianual d’intervenció inversió. També esdevindrà l’oportunitat per aprofundir en les propostes recollides en l’Estudi Integral de les Platges i en l’Ordenança Municipal d’Ocupació del Passeig Marítim.

La proposta que executarà la Direcció General de la Costa i el Mar del Ministeri en els 500 metres compresos entre l’Avinguda Reina Fabiola i el Passeig Ridaura, és la instal·lació d’un mur de rocalla amb prou profunditat perquè la seva base estigui per sota de nivell del mar, per evitar justament que un futur es pugui descalçar de nou (com si fos un espigó però platja endins).

Les dues opcions que s’han plantejat per a connectar el passeig amb la sorra

La intervenció suposarà una reducció variable, segons el tram, d’entre 3, 5 o 7 metres d’amplada del Passeig Marítim en relació amb el seu estat original: una reforma que ofereix la possibilitat de realitzar de manera més eficient el soterrament d’instal·lacions de serveis a la base de la zona per a vianants, en lloc de la sorra de la platja, on els efectes del temporal ha provocat la desaparició de les rases existent i també del cablejat elèctric. Simultàniament s’aprofitarà aquesta circumstància per retirar progressivament els grans fanals instal·lats fins ara sobre la sorra de la platja (que es podrà il·luminar igualment, però des de la zona per a vianants), amb la voluntat de configurar la platja des d’una òptica més naturalitzada.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

One Reply to “Comencen els treballs inicials per arreglar els desperfectes causats per Glòria”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.