“Com sona un llibre?” Una cita amb La noia del violoncel

El pròxim dissabte dia 15 l’Associació Culturejant organitza una vetllada músico-literària al voltant de la novel·la La noia del violoncel, escrita per Jordi Campoy Boada i publicada per Ed. Columna l’any passat. La cita tindrà lloc als jardins del Club Nàutic Port d’Aro a les 20.00 del vespre.

No és que hàgim volgut unir perquè sí dues disciplines que ens agraden, com la música i la literatura, sinó que aquesta novel·la és un exemple clar de com la música influeix en la literatura i viceversa. A la història, ambientada a Londres i Barcelona, seguim les peripècies de l’Anne, una jove violoncel·lista de la London Symphony Orchestra que troba un objecte desconegut dins la funda del seu instrument que la fa anar de corcoll i la porta a tibar del fil i a descobrir els seus orígens, lligats a la Barcelona dels anys 70 i a un nen apassionat de la música que no pot pair la venda del seu violoncel quan el pare mor i a casa necessiten els diners. Per tant, la novel·la presenta dues històries distanciades en el temps i l’espai amb la música com a fil conductor.

Els capítols del llibre van encapçalats per un títol molt breu, amb una única paraula que resumeix el tema central d’allò que hi trobarem: Respir, Llibertat, Violoncel, Sexe, Adéu, Ramon… A més sovintegen les referències i les concrecions de carrers, el dia i l’hora en què la protagonista fa determinades activitats, detalls sobre personatges secundaris o els espais on es mou que doten la lectura d’un estil àgil i en temps real. Això sumat als paràgrafs de poca extensió compostos per frases breus i senzilles fan que la narració s’apropi a l’escriptura visual dels relats cinematogràfics.

A més, es tracta de la primera novel·la de Jordi Campoy Boada, pianista, compositor i productor musical, que ha trobat en les referències musicals una de les característiques més rellevants de la novel·la, que exemplifiquen els estats d’ànim de la seva protagonista i donen una dimensió especial a alguns dels moments estel·lars de la història.

Al cap i a la fi, La noia del violoncel és una novel·la màgica, que ens parla de l’atzar, dels misteris que ens depara la partitura de la nostra vida i de la certesa que les casualitats no existeixen.

Arribats a aquest punt podem plantejar-nos com arribarem a saber com sona aquest llibre. Doncs la novetat i el perquè d’aquesta cita que us proposem és que Jordi Campoy Boada ha compost la banda sonora original d’aquesta novel·la i, juntament amb la lectura d’alguns fragments que l’han inspirat i les revelacions de l’autor, és el que tindrem ocasió d’escoltar el proper dia 15 en directe. El grup estarà format per Jordi Campoy al piano, Daniel Regincós al cello, Jordi Vericat al baix, i Sílvia Artigas veu.

Per anar fent boca, aquí teniu un tastet de la música que escoltarem.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.