Homenatge al ‘pare’ del Pitch and Putt a Catalunya

Diumenge passat es va retre homenatge a Platja d’Aro a Martin Whitelaw fundador del primer camp de Pitch and Putt de casa nostre.

Solius 1990 – 2020

Aquest 2020 es compleixen 30 anys de l’arribada del Pitch and Putt a Catalunya. Concretament a una finca de Solius (Santa Cristina d’Aro). Aquella iniciativa impulsada per l’irlandès Martin Whitelaw va representar el naixement d’un nou esport a Catalunya i per extensió a la resta de l’estat.

Es tractava d’una modalitat semblant al golf, però amb característiques que el feien més assequible socialment, a part de ser més senzill, al no requerir tant de temps per practicar-lo com el seu germà gran.

L’èxit va ser força immediat i Martin va contribuir a l’expansió del nou esport col·laborant activament amb empresaris de tot Catalunya per fer créixer nous camps que immediatament aconseguien més practicants.

En el moment àlgid del Pitch and Putt hi havien més de 30 camps a Catalunya i prop de 17.000 federats.

També Martin Whitelaw va tenir un paper destacat en la organització esportiva i federativa del nou esport. I no només a nivell català o espanyol, si no que va ser peça clau del desenvolupament internacional del Pitch and Putt.

Malauradament el camp de Solius va tenir que tancar portes al 2005. Però el Pitch and Putt ja havia assolit una maduresa irreversible.

Green del 17 de Solius

Aquest passat diumenge 19 de juliol, la comunitat del Pitch and Putt de la Vall d’Aro va voler retre homenatge al fundador de Solius en el marc de l’Open Serrallonga, torneig anual organitzat per antics jugadors de Solius que des del 2005 tenen com a seu el Pitch and Putt Platja d’Aro.

A l’acte hi varen assistir els alcaldes de Santa Cristina i Platja d’Aro així com el President de la Federació Catalana de Pitch and Putt.

Joan Perich, com a representant del Club Esportiu Serrallonga Platja d’Aro, va pronunciar un emotiu discurs agraint a Whitelaw aquella iniciativa que ha marcat la vida de tanta gent, i li va fe entrega d’una placa commemorativa.

Martin, emocionat va agafar la paraula i va fer memòria de grans moments de la història del seu antic camp, agraint l’homenatge.

Varen intervenir els alcaldes, i Lourdes Fuentes, com a alcaldessa de Santa Cristina va agrair a Martin que triés Santa Cristina per establir un equipament que va donar tantes satisfaccions socials i esportives al municipi. Maurici Jiménez va agafar el torn de paraula per destacar que les iniciatives com el Golf Centre Solius aporten molts tipus de riquesa a un territori, i que en aquest cas, aquella iniciativa havia portat un munt de coses positives que encara avui 30 anys desprès donen els seus fruits.

Va tancar l’acte el President de la Federació Jordi Torrent que va destacar el paper de Martin Whitelaw en el creixement i implementació del Pitch and Putt a Catalunya i a la resta d’Europa, com a part important de la FIPPA (Federació Internacional de Pitch and Putt)

Selecció Catalana guanya la Copa del mon de Pitch and Putt al 2006

Actualment a la Vall d’Aro hi ha quatre camps de Pitch and Putt; Club Pitch and Putt Platja d’Aro, Mas Torrellas Pitch and Putt, Pitch and Putt Mas Nou i Pitch and Putt Mas Tapioles.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.