Espai de Creixement Personal

Els Xacres

La paraula xacra deriva del “Sànscrit”(idioma indoeuropeu molt antic) i significa: roda, disc.

Són els centres energètics del cos humà. Són 7 i comencen per la part inferior del cos, sota els genitals, amb el xacra núm. 1, que s’alimenta de l’energia tel·lúrica, i s’entrellacen com un remolí (com una serpent), a través de la Kundalini (del Sànscrit: l’energia intangible que existeix en el cos humà i s’enrosca com una serpent) fins a arribar a fora del nostre cap amb el xacra núm. 7, que s’alimenta d’energia còsmica.

Aquests dos xacres són els únics que resideixen a l’exterior del cos.
Hi ha xacres més petits que es diuen meridians i transporten l’energia en tot el cos.

A cada xacra corresponen parts del cos:

Xacra 1 color vermell òrgans: base columna, cames i ossos, peus, recte, sistema immunitari.
Xacra 2 color taronja, òrgans: sexuals, intestí gruixut, vertebres inferiors, pelvis, apèndix, bufeta, zona de les anques
Xacra 3 color groc, òrgans: abdomen, estómac, intestí prim, fetge, vesícula biliar, ronyons, pàncrees, glàndula suprarenals, melsa, part central de la columna.
Xacra 4 color verd, òrgans: cor i sistema circulatori, pulmons, espatlles i braços, costelles, pit, diafragma, tim.
Xacra 5 color blau, òrgans: gola, tiroides, tràquea, cervical, boca, dents i genives, esòfag, paratiroides, hipotàlem.
Xacra 6 color indico, òrgans: cervell, sistema nerviós, ulls, oïda, nas, glàndula pineal i pituïtària.
Xacra 7 color violeta, òrgans: sistema muscular i de l’esquelet i pèl.

Quan tots ells estan equilibrats, tot el nostre cos està bé, quan no ho estan, hi ha desequilibri mental, energètic, emocional i físic.
Serveixen perquè l’ésser humà pugui tenir una connexió entre el món físic i espiritual i viure sa i en harmonia.

Tenen dues cares (amb una s’obren, amb l’altra es tanquen) i tenen doble velocitat: una lenta i una ràpida. Amb cada velocitat desenvolupem bloquejos o dons, quan estan equilibrats.

Per a no ajudar l’ésser humà a descobrir aquests dons i viure lleure i feliç, van donar la interpretació dels xacres com pecats, d’aquí els 7 pecats capitals. També es refereixen als 7 sacraments. Si les persones assolien obrir els seus xacres i trobar els seus poders, la societat els feia sentir culpables per tal de poder-los controlar i utilitzar-los com marionetes.
El Masó més important entre tots, ens va regalar l’explicació d’aquesta màgia a través codis per a explicar els xacres: les 7 pel·lícules de Walt Disney. La primera amb la qual va parlar de l’Aura i els xacres va ser “Blancaneu i els 7 nans”.

A continuació trobareu la pel·lícula, el sacrament, “el nan” i el pecat corresponent a cada xacra.

Xacra 1 = “Tarzán” = Bateig = “Tontín”… Ira
Xacra 2 = “Cenicienta” = Comunió = “Feliz”… Luxúria
Xacra 3 = “La Bella y la Bestia” = Confirmació = “Gruñon”… Supèrbia
Xacra 4 = Pocahontas = Casament = “Romántico”… Enveja
Xacra 5 = Pinotxo = Confessió = “Estornuditos”…”gula”
Xacra 6 = Alícia i Peter Pan = Ordenació = “Sabio”… Avarícia
Xacra 7 = Hèrcules i Fantasia = Extremunció = “Dormillón”… Mandra

Hi ha molt a dir d’aquest tema.

Si agafem consciència amb totes les experiències que la vida ens dóna, debilitarem les nostres pors i enfortirem el nostre esperit.
A través la meditació (el YouTube té un ventall molt ampli), com pràctica diària podem assolir salut plena d’esperit i cos.

Una persona espiritual no és una persona avorrida, té simplement una seguretat amb si mateixa i marcada vitalitat. És un ésser humà capaç de respectar els altres i, al mateix temps fer el que vol amb la seva vida.

Hem de sentir-nos feliços i afortunats. Hem de donar les gràcies per viure i aprofitar tot el que la vida ens proporciona. Hem d’estimar-nos i acceptar-nos com som. Hem de creure en nosaltres mateixos i saber que valem per a tot. Hem de tenir valentia per dedicar-nos al que més ens agradi, al que més ens ompli i faci feliços. Hem de parlar-nos bé. Hem de deixar de criticar i criticar-nos. Hem de pensar que si volem canviar el món, primer hem de començar a canviar nosaltres mateixos, començant per als pensaments!
Tot el que ens irrita dels altres té a què veure amb nosaltres per què: “darrere d’una acció, hi ha una carència que intenta sortir. “Darrere d’una reacció, sabem si l’hem superat o no!”

Com sabem si hem connecta’t amb l’espiritualitat? Quan: “som Amor, busquem la nostra vocació, apliquem el que aprenem, deixem el control (fluíem), tenim gratitud per la vida” – Denis Astelar.
És tan bonic el món espiritual que, una vegada que entres, ja no hi pots sortir, per què no vols!
I la recompensa: viure feliç!!!

Quan aprenem el que ens ajuda a reconduir la nostra vida, encara que sigui molt difícil, ja no podrem fer a menys de fer-ho. Sabeu per què? Tanqueu els ulls i penseu per a un moment a com és extremament únic viure en pau. Aconseguir que ningú ens molesti, que ja no ens enfonsem per possibles problemes, que sabem que hi ha solució per a tot, que tenim una òptima actitud per fer front a tota experiència que ens espera! És absolutament poderós i atractiu. Poder tenir relacions sanes, amb la família, amb amics i coneguts, saber que ens esperen molts sincronismes que ens aportaran el que desitgem.

Us convido a provar els molts petits consells que trobeu en el tema del món espiritual. Com ja vaig dir, no teniu res a perdre i segurament, us heu de quedar amb tot el que ressoni més amb vosaltres i, pas a pas, estareu rodejats de pau, de calma, de tranquil·litat, de joia i tot el que més somnieu i mereixeu.

NAMASTE

🌻 Raig de Sol

Ràdio Platja d’Aro no es fa responsable de les idees i opinions expressades pels seus col·laboradors en els articles.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.