Els xiringuitos en un mar de dubtes i l’Ajuntament busca solucions

Hi haurà quioscs que no obriran aquest estiu

S’acosten els mesos d’estiu, però la situació actual manté en un mar de dubtes als propietaris dels xiringuitos que s’instal·len a les platges durant la temporada turística.

Aquest estiu hi haurà quioscs que no obriran, però els que ho volen fer, encara no saben amb quines garanties podran obrir.

L’Ajuntament ja té a punt les platges, després de reparar en les últimes setmanes els desperfectes que va causar Glòria. El temporal també va danyar serveis bàsics que necessiten els xiringuitos per obrir.

Els propietaris d’aquests establiments, que operen sota una concessió municipal, admeten que serà una temporada complicada per la previsible baixada de turisme o l’escurçament de la temporada (a la Costa Brava la majoria de xiringuitos obren a partir de Setmana Santa). Inclús, des de l’Associació de Xiringuitos de Catalunya, asseguren que la temporada ja està perduda, però volen obrir igualment per a mantenir els llocs de feina o perquè els seus negocis també fan una funció social entre els usuaris de les platges.

Des de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ens han explicat que estan treballant en diferents mesures de suport al sector. Han autoritzat la instal·lació dels xiringuitos (un procés de muntatge que dura uns quinze dies) i han invertit en la recuperació dels serveis bàsics a les platges perquè aquests establiments puguin obrir.

Però des del consistori també reconeixen que hi ha factors que no poden controlar i condicionen les seves decisions com el ritme d’aplicació de les fases de desescalada o com afectaran les restriccions de la Covid-19 al turisme i l’activitat a les platges i cales.

Des del consistori plantegen diferents mesures com una rebaixa del cost de la concessió o la pròrroga de la concessió, que venç aquest 2020, fins a l’any 2021.

Però algunes mesures també pengen de tercers. L’Estat té les competències sobre l’espai que ocupen els xiringuitos. Per l’ocupació d’aquests espais, el municipi paga un cànon a l’Estat. I aquest cànon l’Ajuntament l’acaba repercutint sobre els operadors. L’alcalde, Maurici Jiménez, ha explicat que volen reduir el cost de la concessió als propietaris dels xiringuitos, però primer han d’aconseguir que l’Estat accepti la seva petició d’una exempció sobre el cànon, que també han plantejat altres municipis costaners.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

One Reply to “Els xiringuitos en un mar de dubtes i l’Ajuntament busca solucions”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.