El Pressupost 2020 de la Generalitat preveu 1.742.000 euros per la nova escola Fanals d’Aro

La inversió es divideix en 3 anualitats mentre que l’Ajuntament assumirà la meitat del cost total de l’obra

El pressupost de la Generalitat de Catalunya per aquest 2020 es va aprovar el 24 d’abril, després de 3 exercicis consecutius amb pressupostos prorrogats.

Els comptes del govern català ja contemplen la construcció de la nova escola Fanals d’Aro que, des de la seva posada en funcionament, el curs 2008-2009, està situada en un grup de mòduls en el paratge Els Estanys de Platja d’Aro, malgrat que la seva ubicació definitiva serà al barri de Fanals a la Urbanització Dalmau.

Aquest curs, compta amb 200 alumnes de P3 fins a 6è. L’equip docent està format per una quinzena de professores i professors.

Amb l’objectiu d’accelerar la construcció del nou edifici, l’Ajuntament va proposar a la Generalitat el cofinançament de la seva construcció, tal com havia fet amb la construcció de la nova Escola Vall d’Aro.

El mes de novembre de l’any 2018, el consistori va aprovar la cessió de l’ús dels terrenys al govern català per a la construcció de la nova escola en una parcel·la d’uns 10.000 metres quadrats. La parcel·la on s’ha de fer el nou edifici es troba al sector nord del veïnat de la Dalmau, una de les zones més poblades de Platja d’Aro, té una superfície de 10.036,83 m² i limita amb els carrers Ginesta, Arboç i un parell de zones verdes.

Amb l’inici del curs 2019-2020, l’Ajuntament es va reunir a Platja d’Aro amb el director dels serveis territorials d’Ensenyament a Girona, Martí Fonalleras, per avançar en la tramitació. Aleshores, Fonalleras va fixar un termini d’un parell d’anys per a l’entrada en servei del nou centre.

El consistori també va anunciar l’obertura d’un procés de participació de la comunitat educativa de l’escola per a consensuar la funcionalitat del nou edifici. Aquest procés tindrà lloc un cop s’hagi firmat el conveni de cofinançament amb la Generalitat. L’alcalde, Maurici Giménez, ha explicat que un cop es signi el conveni, començaran les obres d’urbanització de la parcel·la. Tot seguit, s’activarà el procés de participació de la comunitat educativa sobre la funcionalitat del nou edifici, a partir del projecte que es redacti. I, per últim, s’iniciaran les obres de construcció.

L’aportació de la Generalitat en 3 anualitats

El pressupost de la Generalitat de Catalunya preveu una reserva pressupostària d’1.720.000 euros, dividits en 3 anualitats. Una aportació de mig milió d’euros aquest 2020 i l’any 2021. I l’import restant, l’any 2022.

L’altra meitat, per arribar als 3,4 milions d’euros que costarà el nou edifici i la seva equipació, sortirà de les arques municipals.

Imatge extreta del Pressupost 2020 de la Generalitat de Catalunya

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.