Les franges horaries per sortir a fer esport, passejar amb companyia i criatures a partir d’aquest dissabte

El govern espanyol demana que es mantinguin les mesures d’autoprotecció com la distància social i rentat de mans sovint

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que a partir de la mitjanit del 2 de maig es permetrà sortir a fer activitat esportiva individual, passejos acompanyats d’una persona o es mantindran les sortides amb menors de 14 anys en una franja horària més curta respecte a l’actual. Les principals novetats afecten l’activitat esportiva i les sortides de majors de 14 anys.

L’activitat física individual es pot realitzar de les 6 a les 10 del matí i de les 20 a les 23 h. Es pot practicar qualsevol esport, no es pot tenir contacte amb altres persones i es pot fer activitat esportiva una vegada al dia dins el mateix municipi.

Els passejos destinats a majors de 14 anys es poden fer amb una persona amb la qual es convisqui. Es poden realitzar de les 6 a les 10 del matí i de les 20 a les 23 h. En un radi d’un quilòmetre, una passejada al dia i no poden sortir les persones que presentin símptomes de la malaltia o estiguin en quarantena per la Covid-19.

Els passejos destinats a persones amb dependència (on la persona surt amb un cuidador o cuidadora) o els majors de 70 anys poden sortir entre les 10 i les 12 h i les 19 i les 20 h.

Les sortides amb menors de 14 anys es mantenen sota les mateixes condicions que s’apliquen des de diumenge passat, però es restringeixen entre les 12 del migdia i les 19 h. Fins aquest divendres, 1 de maig, les sortides estan permeses entre les 9 i les 21 h.

Segons ha explicat el ministre, les franges han d’evitar aglomeracions i ordenar la sortida dels ciutadans. També ha insistit en el fet que es mantinguin i s’extremin les mesures de protecció com respectar la distància social o la higiene personal.

Els municipis més petits de 5.000 habitants queden exclosos de la divisió d’horaris.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.