Castell-Platja d’Aro desinfectarà espais públics amb canons aeronebulitzadors

Es tracta d’una desinfecció sistemàtica, completa i integral a través de microgotes i amb millor rendiment que el sistema tradicional

Grup Rubau avui ha posat en marxa un servei de desinfecció d’espais públics mitjançant el sistema d’aeronebulització. 

Es tracta d’una iniciativa, única a l’Estat Espanyol, que s’ha començat a aplicar a la ciutat de Girona i, segons han anunciat des de Grup Rubau, aviat arribarà a Castell-Platja d’Aro, Banyoles, Olot, Torroella de Montgrí, Sarrià de Ter i Sant Gregori, entre d’altres ciutats catalanes.

Des de l’empresa han explicat que “amb alguns plans de desconfinament en marxa i amb els menors de 14 anys gaudint ja dels espais públics, accions com aquestes són cada vegada més necessàries per a lluitar contra la Covid-19”.

El sistema d’aeronebulització en fred ofereix una desinfecció sistemàtica, completa i integral utilitzant una solució desinfectant d’hipoclorit de sodi diluït entre el 0,1 i el 0,5%. Hi ha evidències que el coronavirus queda inactiu en contacte amb aquest tipus de solució concentrada al 0,5% amb un temps d’exposició d’1 minut o bé amb una concentració al 0,1% en 5 minuts.

Vehicle amb equipació per la desinfeció de la via pública de l’empresa Rubau SA treballant pels carrers de la ciutat de Girona. Pere Duran/Nord Media

Canons que generen una boirina de mil milions de microgotes

L’aeronebulització s’aconsegueix mitjançant canons nebulitzadors. Per a la desinfecció d’exteriors, els canons es col·loquen damunt de camions que circulen a la velocitat indicada per desinfectar amb garanties carrers, places i tot tipus d’espais públics. Per a la desinfecció d’interiors, els canons es col·loquen en suports més petits perquè puguin ser transportats per l’interior de qualsevol edifici o mitjà de transport. D’aquesta manera es poden desinfectar tot tipus de vies i espais exteriors públics, a més d’hospitals, geriàtrics, escoles, parcs de bombers, comissaries de policia, hotels, instal·lacions esportives, culturals o de culte i tot tipus de mitjans de transport, com autobusos, metros i trens, entre altres.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

One Reply to “Castell-Platja d’Aro desinfectarà espais públics amb canons aeronebulitzadors”

  1. Agraïda de que l’Ajuntament tingui cura de la nostra ciutadania, sobretot pensant en els més vulnerables i el nostre jovent. Em dóna certa tranquil·litat, enmig de la inseguretat i por que ens provoca aquesta pandèmia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.