Un miler d’infants i adolescents menors de 14 anys podran sortir de casa a partir de diumenge

Els menors de 14 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult i el govern espanyol rectifica i també permetrà que surtin a passejar

El Consell de Ministres d’aquest dimarts al matí va acordar que a partir del pròxim dilluns, 27 d’abril, els menors de 14 anys, acompanyats d’un adult amb qui convisquin, podran acompanyar-lo en els desplaçaments que autoritza l’Estat d’Alarma com anar al supermercat, a la farmàcia, als bancs o comprar el pa.

Al vespre, arran les crítiques de moltes famílies i durant una compareixença del ministre de Sanitat, Salvador Illa, va anunciar que emetrà un ordre ministerial perquè els menors de 14 anys puguin sortir a passejar una estona a partir de diumenge. La durada de l’activitat encara no s’ha fixat.

A Castell-Platja d’Aro, un miler d’infants i adolescents es troben en aquesta franja d’edat. Fins a la majoria d’edat, des del govern de l’estat es dóna per fet que ja poden sortir a fer aquestes activitats sols actualment i podran seguir fent-les.

El Consell de Ministres d’aquest dimarts al matí

La ministra d’Hisenda i portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, en una roda de premsa al migdia va explicar que el Ministeri de Sanitat i la vicepresidència de Drets Socials donaran a conèixer en els pròxims dies una guia on s’explicarà a quins llocs, establiments i activitats podran fer els infants i adolescents i quines mesures preventives d’higiene i distancia s’hauran d’adoptar.

La ministra d’Hisenda i portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero

En els darrers dies, també ha circulat entre moltes famílies un pla elaborat per la Generalitat de Catalunya sobre la sortida al carrer d’infants i menors. La mesura que avui ha anunciat l’executiu espanyol preval sobre el document difós pel govern català, que ja ha reclamat al govern de Pedro Sánchez que li retorni les competències per a poder aplicar el seu pla.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.