Primer ple de Girona amb regidors i regidores a casa

És un ple absolutament atípic perquè presencialment només hi ha 4 dels 17 regidors i regidores del consistori

Aquest dimarts, la Generalitat de Catalunya va autoritzar la celebració de plens municipals telemàtics per evitar el desplaçament de regidors i regidores a les sales de plens de cada ajuntament i garantir el confinament domiciliar.

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ja tenia a punt tota la infraestructura tècnica necessària per a celebrar-ne, però faltava l’autorització del govern català.

Aquest dimecres al vespre, coincidint amb la sessió plenaria ordinaria de març, el consistori platjarenc s’estrena a les comarques de Girona en aquest nou format, que permet el seguiment del ple i la participació dels regidors i regidores des de casa. Només són a la sala d’actes de la Casa de la Vila, els dos portaveus i la portaveu dels grups polítics que integren el govern local i el portaveu de Ciutadans, a l’oposició. Hi ha l’alcalde i portaveu del PSC, Maurici Jiménez; el portaveu de la Vall d’Aro en Comú, Pedro Torres; la portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya, Montserrat Rovira; i el regidor de Ciutadans, Jose Luís Villa.

Des de casa seva, a través de dispositius electrònics, segueixen el plenari la resta de regidores i regidors del PSC, ERC, Junts x Cat i Som. Els diversos portaveus, regidores i regidors també intervenen, si s’escau. També voten des de casa seva.

A la sala de plens també hi ha els tècnics municipals que requereix la celebració d’un plenari municipal.

La celebració dels plens amb una part de la corporació a casa també permet garantir l’aplicació de les mesures que han decretat les autoritats per a evitar contagis, com mantenir una distància mínima.

En els darrers dies, diverses àrees de l’Ajuntament han fet un gran esforç humà, tècnic i logístic per a fer compatible el confinament de pràcticament tota la plantilla municipal amb el correcte funcionament de l’administració local.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.