Així serà el nou Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols i l’ampliació del Monestir

Aquest migdia s’ha presentat el projecte i l’equip guanyador

La baronessa, Carmen Thyssen, i l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, aquest migdia, han anunciat el nom de l’equip i projecte guanyador de la reforma i ampliació del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, que integrarà un nou edifici dedicat a l’Espai Carmen Thyssen.

Es tracta de l’empresa Nieto Sobejano Arquitectos, amb seu a Madrid, que ha presentat la proposta que portava per lema 190418. Aquesta empresa té l’encàrrec de redactar el projecte bàsic i executiu de Reforma i Ampliació del Monestir, per ubicar-hi el Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols.

En el concurs es van presentar 20 empreses d’arquitectura. En la primera fase se’n van seleccionar cinc i el jurat ha triat la proposta de Nieto Soberjano.

El jurat està integrat per dos arquitectes no-participants en el concurs públic, i Magda Gassó, cap dels serveis de Museus de la Generalitat de Catalunya.

El Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols ha d’acollir un fons permanent de la col·lecció de pintura catalana de la baronessa Carmen Thyssen Bornemisza. Una part d’aquesta col·lecció s’ha donat a conèixer a través de les exposicions temporals als darrers anys, realitzades en períodes estivals amb gran èxit.

Aquest darrer estiu fins a 23.000 persones han visitat la mostra que portava per títol “Iconografies, de Sorolla a Picasso i Valdés, de les col·leccions Bancaixa i Carmen Thyssen”.

VALORACIONS

La baronessa Carmen Thyssen ha destacat el dia com a “molt important” perquè “com sempre la cultura i els artistes i pintors, grans pintors q tenim a Catalunya, han d’estar representats”, recordant que vol que “el món els pugui veure, apreciar” que el públic pugui accedir a ells. La baronessa ha recordat que “es un dia molt important per a mi perquè adoro Sant Feliu de Guíxols, Girona, l’Empordà” afirmant que “tenim la gran sort” d’estar en un lloc únic i meravellós al món.

L’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, ha remarcat que la ciutat “està fent passos ferms per fer de Sant Feliu un referent del país a nivell cultural”, destacant que “serà un centre d’art en la seva totalitat“. També ha tingut unes paraules d’agraïment a totes les administracions que han destinat esforços a fer realitat el projecte, des de la Diputació de Girona fins a la Generalitat de Catalunya, passant per la Fundació Carmen Thyssen. També s’ha adreçat a la baronessa per agrair-li “l’amor que té per Sant Feliu de Guíxols”.

Marta Gassó, cap dels serveis de Museus de la Generalitat de Catalunya, en nom del jurat, ha valorat “molt positivament l’alta qualitat arquitectònica de totes les propostes finalistes” i la incorporació d’aspectes mediambientals i de l’entorn. Pel que fa a l’aspecte museogràfic, destaca que els espais expositius estan “molt ben aprofitats i molt ben definits”. El resultat final ha arribat per unanimitat del jurat.

El vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha agraït l’esforç a totes les administracions, en especial a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, però també a la Fundació i a la generositat de la baronessa, Carmen Thyssen. Ha recalcat que “avui afegim un nou museu a la demarcació de Girona, unió del patrimoni pictòric amb l’arquitectònic” com “una autèntica capital cultural de la Costa Brava”.

Des de la Fundació Thyssen, Guillermo Cervera, ha comentat que ara començaran els treballs físics “per portar a terme el que ja fa anys que estem treballant”. S’ha referit, a més, a un nombre d’obres tant en volum com en la qualitat pictòrica individual, dels segles dinou i vint “un global expositiu difícil de trobar en l’actualitat”.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.