Castell-Platja d’Aro encapçala al Baix Empordà els ingressos de taxa turística

Entre els anys 2012 i 2018 la recaptació en el municipi va superar els 2,9 milions d’euros

La taxa turística a Catalunya va entrar en vigor l’any 2012 i s’aplica sobre les estades en establiments turístics.

L’impost es cobra quan una persona s’allotja en qualsevol mena d’allotjament com hotels, habitatges d’ús turístic, apartaments turístics o, inclús, embarcacions de creuer. La tarifa varia en funció de la classe i categoria de l’establiment.

Els ingressos que es deriven de l’impost es reparteixen entre els Ajuntaments i la Generalitat. És a dir, cada població pot gestionar, actualment, la meitat dels seus ingressos, sempre que la recaptació de l’any superi els 6.000 euros. Fins a l’any 2016, inclòs, el retorn en els ajuntaments era del 30%.

A la comarca del Baix Empordà, des de l’entrada en vigor de la taxa turística, el municipi que ha recaptat més diners és Castell-Platja d’Aro. En el tram que va de l’any 2012 al 2018, Castell-Platja d’Aro va assolir un import acumulat de més de 2,9 milions d’euros.

Per darrere es va situar Torroella de Montgrí-l’Estartit amb 2,6 milions d’euros, Calonge i Sant Antoni amb més d’1,5 milions d’euros, Palafrugell amb prop d’1,3 milions d’euros o Pals amb més d’1,1 milions d’euros.

En el cas de Castell-Platja d’Aro, a falta de tenir les dades de la recaptació de l’any 2019, es pot afirmar que la població ja s’ha beneficiat de més d’1,1 milió d’euros derivats de l’aplicació de l’impost sobre les estades en establiments turístics (IEET) en el mateix municipi.

Podeu consultar els imports recaptats any a any, per comarques i per municipis, aquí *

* Atenció, el “Semestre 1” comprèn de l’1 d’abril al 30 de setembre i el “Semestre 2” de l’1 d’octubre de l’any referenciat al 31 de març de l’any següent.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.