2.385.000 euros en danys a l’espai públic a Platja d’Aro i s’ha demanat la declaració de zona catastròfica

Aquest dimarts, el Consell Comarcal del Baix Empordà també celebrarà una Consell d’Alcaldies extraordinari arran el pas de Glòria

Castell-Platja d’Aro xifra en 2.385.000 euros els danys que va provocar el pas de la borrasca Glòria pel municipi en espais i equipaments públics.

El Passeig Marítim s’ha endut la pitjor part del temporal amb afectacions per un valor de més de 2.000.000 d’euros. La neteja i redistribució de sorra de la platja costarà 245.000 d’euros. També s’han registrat desperfectes en el Camí de ronda Nord a la Cala Belladona per un import de 27.000 euros. I, finalment, a l’interior del poble, l’enllumenat ha patit danys per un valor de 29.000 euros i el Pavelló d’Esports de 14.000 euros.

  • Afectacions en el Passeig Marítim

Desaparició de la totalitat de les rases i del cablejat elèctric soterrat en els 2,5 km del passeig marítim. Descalçat de 450 m del llosat del passeig, en haver desaparegut la sorra de la platja, restant el passeig parcialment en voladiu. Llosat arrencat, parcialment recuperable. Contenidors, bancs i papereres malmesos i/o desapareguts. Dutxes i rentapeus arrencats amb instal·lació d’aigua parcialment desapareguda.

  • Neteja i redistrició de sorra de la platja

Neteja i retirada de sorra així com redistribució a la pròpia platja

  • Afectacions en el Camí de Ronda Nord i Cala Belladona

Escales de pedra i baranes arrencades i desaparegudes per accedir des del Camí de Ronda a la Cala Belladona.

  • Afectacions a l’enllumenat

Danys en fanals i cablejat i danys en l’enllumenat i elements de Nadal.

  • Afectacions en el Pavelló d’Esports de Platja d’Aro

Xapes arrencades de la coberta que s’hauran de substituir.

Amb la valoració econòmica dels danys acabada, aquest dilluns, l’Ajuntament ha activat el procés per demanar a l’Estat la declaració de zona catastròfica per a poder-se acollir a línies d’ajuts econòmics, directes i immediats, que obrirà el govern central un cop estudiï  cada cas.

L’import de les subvencions estarà condicionat a l’abast dels danys que acrediti cada població afectada i que decideixi sol·licitar la declaració.

D’altra banda, el Consell Comarcal ha convocat, aquest dimarts, una sessió extraordinària del Consell d’Alcaldies del Baix Empordà on es farà un balanç dels efectes de Glòria en el Baix Empordà. S’hi ha previst l’assistència de Pere Aragonès, vicepresident del Govern i Conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya; Teresa Jordà, Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Pere Vila, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona i, Miquel Noguer, President de la Diputació de Girona.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.