El Ridaura ha arribat a portar un cabal de més de 40 m3/s en el que portem del temporal Glòria

El registre l’ha fet l’estació de control de Santa Cristina d’Aro

Segons l’estació de control que té l’Agència Catalana de l’Aigua a Santa Cristina d’Aro per controlar l’evolució del riu Ridaura, la matinada del dimarts 21 de gener, a les 03.40 h, el Ridaura va registrar una punta de cabal de més de 40 metres cúbics per segon. A partir dels 25.1 m3/s es considera un cabal moderat i a partir dels 48.6 m3/s es considera una situació severa. Cal tenir en compte que normalment el Ridaura està sec o porta poca aigua. La crescuda també va anar molt de pressa perquè a les 19 h de la tarda de dilluns pràcticament no baixava aigua o passada la mitjanit només baixaven 4 m3/s.

El cabal del Ridaura va anar disminuint durant tot el dimarts fins a superar lleugerament els 3 m3/s, però les pluges de la passada matinada han provocat un nou augment del cabal, això sí, bastant inferior a la punta del dimarts. Aquest dimecres a la matinada el cabal del Ridaura ha arribat a un sostre de més de 15 m3/s.

La treva d’aquest matí ha fet que el cabal hagi tornat a disminuir amb el pas de les hores, però a partir d’aquesta tarda s’espera un nou augment del cabal provocat per l’arribada de noves tempestes i grans quantitats d’aigua, una situació que es pot allargar 24 hores més.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.