Castell-Platja d’Aro crea franges de protecció contra incendis forestals per protegir les persones i bens

El risc d’incendi en les pròximes hores serà molt alt i les administracions demanen màxima prudència

Entre aquest dijous i divendres viurem el pic de l’onada de calor a casa nostra. En les immediates hores, el Baix Empordà passarà de perill alt a molt alt amb temperatures que, segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, a Castell-Platja d’Aro, aquest divendres, poden enfilar-se fins als 36 graus a primera hora de la tarda. El dissabte sembla que recularà una mica la calor.

Davant d’aquesta situació, les principals preocupacions de l’Ajuntament i de la resta d’administracions són els efectes de l’onada de calor sobre les persones i el risc extrem d’incendis.

Beure molta aigua i evitar l’exposició al sol

Per protegir-se dels efectes de la calor, especialment els col·lectius més vulnerables com les persones grans o mainada, es recomana beure molta aigua, evitar l’exposició al sol en les hores més caloroses, buscar zones fresques i telefonar al 061 si es pateix algun problema.

Disposeu de més consells aquí.

IMATGE_061_CSR_opt

 

Castell-Platja d’Aro adopta mesures per protegir les persones i bens

El consistori disposa de franges de protecció contra incendis forestals a les urbanitzacions i zones verdes. Per garantir la seva màxima efectivitat, duu a terme tasques de manteniment i reobertura de les franges cada dos anys.

Els treballs més importants, aquest 2019, s’han concentrat a Mas Ros, Mont dAro-Los Pinos, Politur, Xicu Moner, Dalmau, La Gramoia i Vilar dAro així com a les zones verdes dels nuclis de Platja dAro i S’Agaró. S’ha actuat en 55,43 h de franges perimetrals i 20,67 h de zona verda. El pressupost de les actuacions ha estat de 126.408 euros.

Des de l’any 2007, a les urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana, s’hi obre o s’hi manté una franja de 25 metres que envolta les urbanitzacions, tallant tot el sotabosc i arbres per evitar la continuïtat vegetal.

L’any vinent, la inversió més important, es farà a les urbanitzacions Puig Romaní, les Suredes, Cim d’Aro, Mas Nou-Mas Semi i el nucli de Castell d’Aro.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.