Una quinzena de veïns de Castell-Platja d’Aro avui han començat classes pràctiques d’ajudant de cuina per incorporar-se a diverses empreses del municipi en els pròxims mesos

El programa formatiu i d’inserció laboral es duu a terme des de fa tres anys

El programa “Platja d’Aro Professionals” l’impulsa l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Empordà amb l’objectiu d’afavorir la formació i inserció de persones del municipi en situació d’atur o de vulnerabilitat social, preferentment, en empreses de la localitat.

En aquesta edició 2019, que ha arrancat aquesta setmana (dilluns amb les classes teòriques i aquest dimecres amb les sessions pràctiques a l’Aula Gastronòmica de l’Empordà a Vall-llobrega) s’ha buscat el perfil d’ajudant de cuina.

descarga (1)

De les quinze places que s’havien ofert, pràcticament s’han cobert totes amb persones de diferents edats o perfils amb un denominador comú: les ganes de millorar la seva qualificació professional i reincorporar-se en el món laboral. Els alumnes presenten una gran motivació perquè ja tenen coneixements previs d’ajudant de cuina o tenen experiència en el sector de la restauració i l’hostaleria.

Els alumnes rebran formació professionalitzadora i seguiment personalitzat per adaptar-los al lloc de treball i fomentar l’ocupació de llarga durada. El programa formatiu inclou fins a 100 hores de formació pràctica.

descarga

Una desena d’empreses del municipi ja s’han mostrat interessades en incorporar a la seva plantilla els futurs ajudants de cuina. El consistori continua buscant empreses que es vulguin sumar en el projecte d’acollida.

Cada empresa ha de complir diversos requisits com, preferentment, tenir la seva seu o desenvolupar l’activitat empresarial a la població i implicar-se dins la seva possibilitat en el projecte.

L’acord entre l’empresa col·laboradora i el consistori, entre altres aspectes, preveu la contractació del personal format (a temps complet o parcial) i la percepció d’una subvenció, amb una durada màxima de 6 mesos, amb una quantitat equivalent al salari mínim interprofessional per a una jornada completa o la part proporcional a la mitja jornada. Per exemple, una empresa que contracti un treballador o treballadora a jornada completa durant mig any, rebrà una subvenció de 4.415,40 euros.

Moltes de les empreses que participen en el programa, un cop superat el període de sis mesos, consoliden la relació laboral amb un contracte de llarga durada.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.