L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha rebut 270 propostes d’inversions en la primera fase ciutadana de Pressupostos Participatius 2018

El consistori ha reservat una partida de 150.000 euros del pressupost municipal d’enguany perquè els ciutadans decideixin el seu destí

L’Ajuntament ha rebut 270 propostes d’inversions que, a partir d’aquesta setmana, s’estan avaluant i ordenant per unificar-les per blocs, fitxar-les i codificar-les així com retirar les propostes que no s’ajusten en els criteris i les bases del procés.

La tipologia de les propostes és molt diversa i estan vinculades a una trentena d’àmbits i aspectes de la població com la via pública i el mobiliari públic, les voreres, conversió en zones de vianants, les barreres arquitectòniques, la mobilitat, millores en places i parcs infantils, creació de nous parcs infantils i noves zones verdes i d’esbarjo, carril bici, transport públic, cotxes elèctrics, platges, WC públics, millores en equipaments existents, equipaments juvenils, clavegueram i serveis, espais per a gossos, medi ambient, seguretat o turisme, entre altres.

30738647_1897070656991263_874887483895054336_n_opt

Un procés participatiu obert a tothom

El període de presentació de les propostes va començar el 16 d’abril i es va tancar diumenge passat. Es podien presentar a títol individual, grupal o associatiu. Les persones no empadronades en el municipi també podien participar-hi.

Els ciutadans han pogut presentar les seves propostes mitjançant el web de Pressupostos Participatius, omplint les butlletes que s’han distribuït a tota la població i dipositant-les a les bústies instal·lades en diversos equipaments dels 3 nuclis, lliurant la butlleta en el punt mòbil d’informació i de presentació de propostes o utilitzant els punts d’accés a internet.

Prop de la meitat dels participants han emprat el web. També han funcionat força bé les bústies. D’altra banda, la majoria de propostes s’han presentat individualment i 37 propostes han estat vinculades a associacions del poble.

Un cop es tanqui el procés d’avaluació de cadascuna de les propostes, el dimarts, 29 de maig, es farà una jornada participativa per triar les que passen a la fase de votació, que es portarà a terme després de l’estiu.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.