200 persones es concentren davant l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro per condemnar l’empresonament dels líders de l’ANC, Jordi Sánchez, i d’Òmnium, Jordi Cuixart, i reclamar el seu alliberament

També s’ha fet una aturada davant les empreses

A les dotze s’ha celebrat una concentració ciutadana davant la Casa de la Vila, a Platja d’Aro, en protesta per l’empresonament dels presidents de l’ANC, Jordi Sánchez, i d’Òmnium, Jordi Cuixart, acusats d’un delicte de sedició com a promotors de les concentracions del 20 i 21 de setembre.

L’alcalde, Joan Giraut, durant el seu parlament ha afirmat que ‘ahir l’Estat Espanyol va tornar a creuar una línia vermella en qualsevol democràcia a l’Europa del Segle XXI. Empresonar els presidents d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana  per manifestar-se pacíficament i donar  veu al poble, posa en greu risc els valors democràtics que crèiem que eren la base de la Constitució de 1978. Jordi Sànchez no ha comès cap delicte. Jordi Cuixart no ha comès cap delicte. Si empresonen els dos Jordis, ens empresonen a tots. Empresonar representants de la societat civil forma part de l’estratègia de l’Estat per tensar, crispar i radicalitzar un conflicte polític. Per tot plegat, avui i aquí volem deixar clar que, les mesures decretades per l’Àudiència Nacional espanyola no només són injustes, sinó que també són il.legals. Per tant, demanem la llibertat immediata de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. No demanem clemència. Exigim justíficia. Des d’ahir, a la Unió Europea hi ha presos polítics. Europa no pot continuar donant l’esquena a Catalunya davant accions pròpies d’una dictadura i la privació de llibertat a causa de les idees de tot un poble’.

IMG_5524_opt

També s’han fet concentracions ciutadanes arreu de Catalunya, que continuaran aquest vespre, i diverses empreses han aturat la seva activitat a la mateixa hora.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.