Més de 3.000 persones han passat aquest diumenge per la 17a Trobada Vaporista de la Vall d’Aro de Castell d’Aro

La celebració també ha servit per estrenar l’ampliació del circuit de mini trens, la nova andana de l’estació i tres nous vagons.

La dissetena edició de la Trobada Vaporista de la Vall d’Aro ha reunit més d’un centenar de treneros d’entitats vinculades al món del ferrocarril d’arreu de Catalunya i, puntualment, d’altres països. Del territori català hi havia aficionats de Martorell, Sabadell, Cornellà de Llobregat, Terrassa, Montcada i Reixac i El Masnou. Els amfitrions ha estat els membres de l’Associació El Trenet de la Vall d’Aro que es va constituir l’any 1995 i van començar a celebrar la trobada l’any 2000.

Durant l’horari de circulació de minitrens (de 10-13 h i de 16-20 h) l’afluència de visitants al circuit ha estat molt alta. Passatgers de totes les edats, la gran majoria famílies amb infants, han volgut pujar a bord de la flota de minitrens que circulaven pels diversos traçats de vies del Parc de l’Estació de Castell d’Aro. L’accés a l’activitat era gratuït.

Actualment, el Parc de l’Estació està format per 700 metres de vies de 5″ i forma part de la xarxa de set circuits de modelisme a escala que hi ha a Catalunya. Els minitrens circulen els diumenges i festius de tot l’any. A l’estiu entre les sis de la tarda i les vuit del vespre i, la resta de l’any, de les onze del matí a la una del migdia. El dia de la trobada vaporista funcionen al matí i a la tarda.

IMG_4337_opt

L’Associació del Trenet de la Vall d’Aro i el consistori segueixen apostant per la recuperació del patrimoni ferroviari del Feliuet o Carrilet

L’any 2009, l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro va comprar la locomotora núm. 5 i un parell de cotxes de viatgers amb tribuna del tren de Sant Feliu de Guíxols, que va unir Sant Feliu amb Girona entre els anys 1892 i 1969.

L’Associació El Trenet de la Vall d’Aro va recuperar la locomotora i ara està exposada al mateix Parc de l’Estació. Des de l’any passat, el municipi ha dut a terme noves accions per recuperar el patrimoni ferroviari. S’han fet millores al Parc de l’Estació, s’ha ampliat el circuit, es va instal.lar l’andana i aviat també es restaurarà i instal.laran una marquesina de fusta.

També hi ha punt un projecte per continuar restaurant els vagons que acompanyaran la locomotora núm. 5. Des de l’associació diuen que tenen el compromís del consistori de finançar el projecte en els pròxims mesos.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.