Últim cap de setmana per visitar l’exposició de pintura i escultura, Absolut, de Lluís Vila, a Castell d’Aro

L’entrada al Castell de Benedormiens és lliure i es pot visitar fins aquest diumenge

L’exposició és un recull d’obres de pintura i escultura de l’artista banyolí, Lluís Vilà, que ens va deixar fa set anys. També s’editarà un catàleg commemoratiu. La mostra, organitzada entre la regidoria de Cultura i la Fundació es pot visitar avui i demà de les onze del matí a la una del migdia i, a la tarda, de les cinc a les set de la tarda.

La historiadora i crítica d’art Pilar Parcerisas, defineix la mostra i l’autor amb aquestes paraules: “Hi ha éssers extraordinaris, rara avis en l’àmbit de la creativitat que fagociten la seva pròpia existència, que devoren la seva mina interior per extreure’n allò més preuat i deixar una muntanya de detritus al costat, talment com les mines de cristall de sal. Lluís Vilà és un d’aquests casos únics, la creativitat del qual es desenvolupà des d’una metafísica orgànica interna que acabà lliurant un repertori d’obra fruit de la seva relació amb el menjar i altres funcions orgàniques, com ara digerir o excretar, en el marc d’una maquinària poètica molt pròpia i difícil d’igualar”.

VILÀ BALAGUER 003_opt

Afegint que “Lluís Vilà, sabia tractar els temes més foscos de l’existència d’una manera diàfana i illuminada, en què la foscor es tornava llum. I així va ser la seva darrera etapa, una evolució cap a l’absolut, cap a una anullació del color. De fet, com a escultor s’emparava en els òxids, els marrons, els ocres o vernissos. En aquestes darreres obres datades moltes el 2009, illuminades pel gest, les superposicions, les transparències, apareix un intens sublimat de lliurar-se a l’univers, de jugar amb la geometria com a base d’un llenguatge orgànic, com a Escapada de l’Ànima (2009) o a Unió material I i a Unió material II, aparentment abstractes. Mai ens va fer la sensació que Lluís Vilà busqués l’abstracció, sinó més aviat una espiritualitat per expressar l’interior de l’ànima orgànica que no té cap més receptacle que el cos i les seves funcions, com ho demostra la sèrie Absolut footing (2009) o a l’obra Corazón, corazón (2009), premonitòria de la seva mort”.

L’exposició “Absolut” de Lluís Vilà es va inaugurar el 9 d’abril i és la segona exposició que programa l’ajuntament, aquest any, a les sales d’art del Castell de Benedormiens. La pròxima exposició al Castell de Benedormiens començarà l’1 de juliol i anirà a càrrec de Josep Miralles per donar pas, a primers d’agost, a Artigau.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.