Castell-Platja d’Aro commemora el Dia de la Dona amb diferents activitats

Diferents municipis de la comarca també han organitzat actes per commemorar-lo.

Els actes del Dia Internacional de les Dones començaran a les cinc de la tarda i es faran a la Sala d’Actes de l’Ajuntament a Platja d’Aro. El programa inclou la lectura del manifest a favor de la Igualtat,  hi haurà monòlegs a càrrec de persones del municipi i  un concert d’Alicia Martel. També es podrà veure l’exposició de Creu Roja “Dones a Nicaragua”, un projecte que la institució humanitària duu a terme amb dones del país centreamericà, on l’ajuntament platjarenc col.labora amb una subvenció.

Els actes del Dia de la Dona els organitzen les regidories municipals de Participació Ciutadana i Dinamització Comunitària i de Benestar Social i Salut Pública amb la col.laboració del Casal Prejúniors, el Punt de Trobada de Gent Gran, l’Associació de Gent Gran de Platja d’Aro, La Plaça del Món, l’Associació de teatre “El Finestral”, l’Associació de Dones de la Vall d’Aro i l’Associació de Dones del Món. A més, hi donen suport la Generalitat de Catalunya i la línia d’Atenció a les dones en situació de violència (el telèfon 900.900.120 que atén trucades les 24 hores del dia).

Una societat sense desigualtats i socialment justa

El dia 8 de març és un símbol per a dones de tot el món que reivindiquen la igualtat de gènere, lluiten per una societat socialment justa, sense discriminacions per raons de sexe i per aconseguir que les dones també siguin presents a tots els espais de decisió i de poder.

Actualment, les desigualtats entre homes i dones s’expressen a diferents àmbits. Per exemple, 7 de cada 10 víctimes de pobresa energètica són dones, les dones representen el 60% de les llicenciades però, per contra, més del 70% de les empreses no tenen cap dona als seus Consells d’Administració o el govern català admet que la diferència salarial entre homes i dones, a Catalunya, se situa en un 26,6%, mentre que el pressupost per a polítiques de dones ha disminuït un 36% des de l’any 2010 (a l’Estat Espanyol s’ha reduït un 61%).

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.