Els joves de Castell-Platja d’Aro reclamen més espais i activitats i estan preocupats per la feina

 

Aquesta tarda, a partir de les sis, al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro es presenta el Pla Local de Joventut 2016-2019. L’acte està obert a tothom.

En els darrers mesos, s’ha dut a terme el procés de diagnosi per fer una radiografia de la situació actual i conèixer l’opinió dels joves del municipi sobre tot allò que està relacionat amb ells al municipi. A partir d’ara, s’intentarà donarà resposta a totes les inquietuds que han sorgit durant la fase d’avaluació.

Menys joves i més diversitat

El document posa de manifest que en els darrers deu anys la quantitat de joves que viuen al municipi ha baixat significativament. Segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya, l’any 2006 hi havia 1.943 joves fronts els 1.515 de l’any 2015 (un 14% del total d’habitants de Castell-Platja d’Aro i s’Agaró). Una baixada vinculada al descens de la natalitat o la crisi econòmica i equiparable a la tendència catalana.

La majoria dels joves viuen al nucli de Platja d’Aro i, segons les dades de l’any 2015, la població jove procedent de Catalunya d’entre 15 i 29 anys representa un 55% del total, mentre que els joves procedents de la resta de l’Estat representen un 4% del total. El 41% restant són nascuts a l’estranger com ara Rússia, Marroc i Romania. La quantitat de nois i noies és semblant.

Preocupacions i reptes

Els joves que han respost l’enquesta, han participat en les sessions presencials i altres accions que ha dut a terme l’Àrea de Joventut municipal, per exemple, reclamen més equipaments esportius com ara un camp de futbol, una piscina pública, més espais per a fer esport a Platja d’Aro i Castell d’Aro, pistes de patinatge o per fer gimnàs. També troben a faltar llocs específics del municipi destinats a aquest col·lectiu i un espai pels joves que, per edat, ja no són usuaris de la Casa Lila de Castell d’Aro. A l’àmbit de lleure i l’oci, volen més festes a l’aire lliure, la celebració de fires i festes, activitats extraescolars, activitats aquàtiques o més comerços i botigues per a joves. També n’hi ha que no troben a faltar res.

Entre les principals preocupacions que tenen, per aquest ordre, hi ha la feina i l’orientació laboral, l’educació i l’abandonament escolar, el lleure, les relacions afectives amb el seu entorn immediat o l’esport. També demanen que es fomenti més el sentiment de poble.

Una bona percepció d’ells mateixos i l’entorn

Els participants a la diagnosi han mostrat una percepció positiva sobre els joves del municipi. Diuen que són un col·lectiu amb valors i que estan satisfets dels serveis i l’atenció que reben dels tècnics i la feina que es fa des de l’ajuntament.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.