El fons marí de Platja d’Aro té una bona salut

L’estudi ha localitzat 17 comunitats biològiques, de les quals n’hi ha set de protegides o amb interès de conservació.

L’estudi cartogràfic i bionòmic que ha elaborat la Fundació Mar, amb el suport econòmic de l’ajuntament, ha conclòs que la qualitat ecològica i mediambiental del fons submarí de Castell-Platja d’Aro, en general, és alta i es troba en bones condicions. L’estudi ha permès conèixer la relació que mantenen els organismes que viuen a les zones d’interès ecològic del fons marí local amb el seu entorn.

El projecte Silmar es va posar en marxa fa quatre anys amb la instal·lació d’una estació d’observació i control a la part nord del litoral de Platja d’Aro. L’objectiu de l’estudi és millorar l’estratègia de conservació del fons marí i les seves espècies així com elaborar plans d’usos que permetin, en el futur, aplicar criteris de gestió òptims i sostenibles que garanteixin la seva qualitat i perdurabilitat i controlar l’afectació humana.

L’estudi ha determinat que hi ha set espècies i hàbitats d’alt valor ecològic, mediambiental i d’interès comunitari com són l’orella d’elefant, esponja arborescent, madrèpora mediterrània, eriçó de mar, cigala de mar, cigala nana, llagosta, peix pipa, cavallet de mar, nero, prats de posidònia oceànica i de praderies de cimodocea nodosa.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.