Suport unànime a la lliure elecció de la jornada continuada en els centres escolars

Totes les formacions polítiques de Castell-Platja d’Aro han aprovat en el ple d’aquest vespre una moció perquè es mantingui de manera indefinida la jornada continuada en el municipi

Amb l’adhesió de tots els grups polítics, el plenari de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha aprovat una moció en suport de la lliure elecció de la jornada continuada en els centres escolars catalans.

El model d’horari compactat a la població es va implementar el curs 2012-13 i, cada vegada que s’ha preguntat a la comunitat educativa sobre la seva permanència, sempre ha tingut un suport molt important. Més del 90% de les famílies estan a favor de concentrar les classes entre les 9 i les 14 h.

La moció recorda que l’experiència de la jornada compactada en els centres pilot demostra un alt grau de satisfacció entre els infants, les famílies, equips docents i ajuntaments, a la vegada que ha estat una eina per impulsar polítiques municipals que han beneficiat a tothom i han promogut horaris i hàbits més saludables.

Ara fa un any, el Consell Escolar de Catalunya va emetre una proposta on recomanava que l’horari escolar a primària i secundària s’unifiqui en un nou model de jornada partida, amb classes entre les 9 i les 12 h i les 14 i les 16 h. Un canvi que comportaria la supressió de l’horari compactat a Castell-Platja d’Aro o Santa Cristina d’Aro.

La moció, que s’ha aprovat aquest vespre a Platja d’Aro, i en els pròxims dies també ha de ser votada a Santa Cristina d’Aro, reclama que els centres on hi ha consens entre la comunitat educativa puguin escollir lliurement el seu model horari. El document també dóna suport en el Consell Escolar de Castell-Platja d’Aro, les AMPA i equips directius, i referma la seva aposta per un model educatiu d’excel·lència vertebrat per la jornada continuada.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

One Reply to “Suport unànime a la lliure elecció de la jornada continuada en els centres escolars”

  1. Tant de bo aquesta moció doni peu a molts altres municipis per poder també escollir un horari escolar mes saludable. No ens oblidem que la Jornada Contínua l’única cosa que fa és compactar l’horari lectiu, mantenint sempre el servei de menjador sense afectar a les extraescolars com molts volen fer creure que això no és així, especialment un Departament d’Educació que nega el dret més gran que tenen les famílies que és el benestar dels seus fills. No es pot vulnerar aquests drets fonamentals en les famílies ja que son la part primària en l’educació dels fills. Les famílies volen participar, volen poder conciliar, volen poder deixar experimentar als seus fills el que és ser un nen, permetent que disposin de temps de lleure personal per tal de que es coneguin a si mateixos, i no obligar-los a seguir un ritme tan retrògrada i anti-humà com el que estem fent els adults. Entre altres coses perquè estem perdent el sentit primari del que és la Familia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.