L’índex de risc entre alt i molt alt a la Vall d’Aro

Dades extretes del mapa de risc per municipi que actualitza diàriament la CCMA

Segons el mapa de risc per municipi que ofereix el web de notícies de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el risc de brots de Covid-19, segons l’actualització d’aquest dimecres, és molt alt a Castell-Platja d’Aro, i Sant Feliu de Guíxols i alt a Santa Cristina d’Aro.

Sant Feliu de Guíxols és el municipi on el risc és més alt 680.30. A Castell-Platja d’Aro se situa en 487.23 mentre que a Santa Cristina està en 176.61.

Segons les darreres dades, l’epidèmia creix a Castell-Platja d’Aro perquè la taxa de reproducció i propagació del virus se situa per damunt de l’1. Una persona en contagia a 1,36. A Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro la taxa de reproducció està per sota de l’1 i vol dir que les persones positives no estan propagant el virus.

Tal com expliquen a la plataforma informativa, el risc de brot segueix el sistema de càlcul que utilitza el grup de Recerca BIOCOM-SC de la Universitat Politècnica de Catalunya a partir de les dades del portal Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya.

L’escala de mesurament de l’índex de risc es divideix en cinc trams: molt baix (0-30), baix (31-70), mitjà (71-100), alt (101-200) i molt alt (+200).

Els càlculs exclouen els tres últims dies perquè, segons expliquen en la web, contenen dades que s’actualitzen a mesura que avança el temps i sovint distorsionen la visió global.

Podeu consultar la gràfica d’índex de risc aquí i de grups escolars en quarantena aquí.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *