Cosmic 2019

Al programa del 20 de gener de Rock&Wine vàrem parlar del vi Cosmic 2019 del Celler Parés Baltà D.O Penedès.

Vi : Cosmic 2019 –  85% Xarel.lo i 15% Sauvignon blanc – 10€

Celler Parés Baltà D.O Penedès

Cançó : What’s up – 4 NON BLONDES  ( Rock alternatiu )

4 Non Blondes, un nom molt original, tenim en compte que aquesta banda de rockeres eren totes morenes, unes noies de vestimenta grounge , que es van atrevir als anys vuitanta a fer un tipus de rock alternatiu i poc convencional i que es movien en un cercle més underground, eren diferents, i com el vi d’aquesta setmana, tenien aquest punt espiritual i còsmic, com el Cosmic 2019 de Parés Baltà, un vi molt personal, molt autèntic, i molt diferent.

El 1993 van tenir molt d’èxit amb la cançó “What’s up” que aquesta setmana maridem amb el Cosmic de Parés Baltà, una cançó que ens parla de destí, del que significa un món dominat per homes. He volgut donar visibilitat a les dones del vi, i com diu la cançó “Que passa”doncs que dues dones emprenedores, joves i enòlogues, hi han sabut cridar alt i clar que alguna cosa està canviant i que elles ho fan molt be des de Parés Baltà, amb valentia hi han innovat, han crescut sota aquella influència de la lluna que el Joan Cusiné avi ja sentia que a la vinya li aportava moltes coses positives, un avi que sense saber-ho va marcar la tendència ecològica i biodinàmica de Parés Baltà, i que la Maria Elena i la Marta han continuat treballant en molt bona sintonia amb els seus marits el Josep i en Joan Cusiné, un bon equip que al costat dels pares mantenen aquesta tradició d’un legat únic, en un lloc del Penedès on els ritmes còsmics interpreten de la millor manera aquesta unió entre ells i la terra.

Certificats des del 2002 com viticultura ecològica i amb el segell Demèter des del 2013 els vins i caves de Parés Baltà es troben entre els vins catalans de qualitat més reconeguts dintre i fora de les nostres fronteres.

El Cosmic surt de les vinyes de la Finca Les Valls – Les Torres, on neix el riu Foix el riu més important del Penedès, això ja ho fa màgic.

Un vi que té una maceració pel.licular de quatre hores,  tres mesos de repòs amb les seves lies amb un lleuger battonage diari i que ens descriu unes sensacions al nas molt interessants, molta flor i pera, tocs cítrics i minerals i una entrada en boca molt fresca que fa del Cosmic un vi perfecte pels paladars més joves i exigents, un vi per compartir i per gaudir… Un vi de les estrelles.

Un bon plat  per acompanyar el Cosmic és un risotto de ceps cremós, amb un vi que pel  seu temps amb les lies li va perfecte.

Que vagi de gust !!! Fins a la setmana vinent

Salut i vi ( recorda beure amb moderació )

Rock & Wine és un espai patrocinat per:

Especialistes en vins i destil·lats al millor preu.
https://www.winepalace.es/ca/inici

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.