El projecte consta de 13 programes de televisió on els participants parlen de les seves professions, exposen la seva visió del municipi o aprofundeixen en la percepció que té la societat dels joves
Aquest vespre s’ha presentat a Platja d’Aro el projecte ‘Generacions d’Aro’. A la presentació hi han assistit molts i moltes dels i les protagonistes de les entrevistes, l’alcalde Maurici Jiménez; el regidor de Joventut Pedro Torres; i la regidora de Dinamització Comunitària Mònica Ríos.
La finalitat del projecte ‘Generacions d’Aro’ ha estat crear un espai d’intercanvi d’opinions entre gent jove i gent més gran de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró sobre les seves professions, la visió que tenen del municipi o la percepció que té un col·lectiu de l’altre.
El projecte, que dóna resposta a diferents demandes que s’han canalitzat a través del Pla Local de Joventut 2021-2024, s’ha transformat un programa de televisió de tretze capítols que s’emetrà setmanalment a Televisió Costa Brava (dijous, 20.30 h) a partir del 18 de novembre.
A cada programa, hi participaran joves i persones de més edat amb un perfil professional similar. Els participants provenen d’àmbits tan diversos com l’art, la cuina, el teatre, la medicina, el periodisme, l’esport, el medi ambient, el turisme o els serveis.
A través d’unes preguntes, els participants donaran i confrontaran, en un diàleg amè i constructiu, la seva opinió sobre les qüestions que es plantegin. Els entrevistats parlaran de les seves feines i de temes relacionats amb la població. Per a la gravació dels programes, s’han buscat espais del municipi relacionats amb el perfil dels participants de cada programa.
Una percepció més negativa que positiva dels joves
Entre altres objectius, el projecte ha servit per copsar quina opinió té la ciutadania sobre el jovent i abordar la seva estigmatització. La majoria d’adjectius que bona part de joves, ciutadans/es i alguns/nes professionals han fet servir per descriure com són els i les joves de la població, porten associades connotacions que es podrien considerar negatives o poc agradables com, per exemple, passotisme, vaguetat, impertinència, “fiesteros”, descuidats, conformistes, apagats…
A la vegada, que també apareixen adjectius que ofereixen una altra imatge de la gent jove: lliures, intel·ligents, amb potencial, etc. Però, a la balança, pesen més els primers.