Fins a l’11 de gener ja estan en vigor les mesures que ens acompanyaran durant les Festes
Les imatges que hem vist aquest cap de setmana de terrasses plenes a l’hora de berenar o sopar o establiments de restauració oberts tot el dia dins l’horari permès no es repetiran durant les Festes.
A partir d’avui, els establiments de restauració han d’adaptar els seus horaris d’obertura a la normativa.
El servei només es pot dur a terme de les 7:30 hores a les 9:30 hores i de les 13:00 hores a les 15:30 hores. Els clients no podran romandre a l’establiment fora d’aquestes franges horàries.
El consum s’ha de realitzar sempre a la taula. En l’interior, l’aforament es limita al 30% de l’autoritzat i s’ha de garantir una distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. S’ha de garantir la ventilació de l’espai mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació.
A les terrasses s’ha de garantir una distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o grups de taules diferents.
Es limita a quatre el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència. Excepcionalment, en els serveis corresponents als àpats dels dies 24, 25, 26 i 31 de desembre de 2020 i dels dies 1, 5 i 6 de gener de 2021, el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules s’estableix en sis persones, llevat que siguin convivents, sempre que pertanyin com a màxim a dues bombolles de convivència.
S’ha de garantir la distància d’un metre entre persones d’una mateixa taula, excepte per a persones que pertanyin a la bombolla de convivència. El tipus i mida de taula han de permetre que es garanteixin aquestes distàncies.
Les activitats de restauració per servir a domicili o per a recollida dels clients a l’establiment es podran dur a terme durant tot l’horari d’obertura de l’establiment, d’acord amb el règim horari establert.
Els establiments d’hoteleria poden donar també servei de restauració exclusivament a les persones allotjades en horari de sopar, d’acord amb el règim horari establert.
L’horari d’obertura al públic de les activitats permeses en cap cas pot superar la franja entre les 06.00 hores i les 21.00 hores, en general; la franja entre les 06.00 hores i les 22.00 hores, en cas d’activitats culturals i per a la recollida a l’establiment en els serveis de restauració, i la franja entre les 06.00 hores i les 23.00 hores per a l’activitat de prestació de serveis de restauració a domicili. La restauració en àrees de servei de vies de comunicació per a professionals de transport no resta subjecta a cap franja horària.
Totes les restriccions vigents fins a l’11 de gener
Podeu llegir la resta de restriccions i mesures aquí. Malgrat que el document aprovat pel PROCICAT estarà en vigor fins a l’11 de gener, el pròxim dilluns, 28 de desembre, està prevista una revisió d’aquestes.
“La idea principal es evitar al maxim la interaccio social, per aixo no s’introdueixen mes limitacions al comerc –que pot treballar amb el 30% de l’aforament–, de manera que una persona pugui fer les compres, pero sense quedar-se a dinar, per exemple”, ha manifestat la consellera de Presidencia, Meritxell Budo, que ha explicat les noves mesures. “No es tracta de limitar l’activitat de la restauracio, sino d’evitar contactes socials”, ha contestat a la pregunta de la prohibicio del servei de sopars als restaurants. Podra seguir funcionant amb normalitat la restauracio dels hotels. En qualsevol cas, les restriccions que funcionaran a partir de dilluns tenen forca excepcions, ja que una mateixa bombolla de convivencia, a la practica, tindra mes llibertat de moviments. El toc de queda es mante a les 10 de la nit amb les excepcions de la nit de Nadal i la nit de Cap d’Any, fins a la una de la matinada, i el dia de Reis, fins a les 11 de la nit.