La població ha aconseguit 3 flors d’honor d’un màxim de 5 flors que preveu el rànquing
Segons els promotors del distintiu, la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya, “Castell-Platja d’Aro, com a municipi turístic, afronta les tasques d’enjardinament com un element de millora de la qualitat de vida dels seus residents, així com un atractiu i reclam turístic. El municipi ha buscat des de sempre, oferir al visitant un entorn en consonància amb el paisatge natural que els envolta. Ho constata la qualitat mediambiental del Parc Central dels Estanys, el camí de ronda i la senyalització d’espècies en l’itinerari de les fonts”.
Un esforç que li ha merescut a la població, a l’edició d’enguany, l’obtenció de 3 flors d’honor, el sistema de puntuació del certamen, d’un mínim d’1 flor i un màxim de 5 flors que contempla l’escala de valoració. L’any 2016, el municipi també va obtenir 3 flors.
Al territori català, hi ha 11 municipis reconeguts amb quatre Flors d’Honor, 48 poblacions amb tres Flors d’Honor, 48 municipis amb dues Flors d’Honor i 6 municipis amb una Flor d’Honor. Cap municipi ha assolit la màxima puntuació. Altres municipis de la rodalia guardonats són Llagostera (amb 3 flors) i Sant Feliu de Guíxols (amb 2 flors). A tot Catalunya hi ha 113 municipis guardonats, una trentena més respecte a l’anterior edició.
El jurat l’integren professionals dels sectors del viverisme, la jardineria, el paisatgisme, el mobiliari urbà i altres àmbits relacionats amb el programa. Avaluen aspectes com el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l’estat de manteniment, el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat i el desenvolupament d’una estratègia de promoció turística vinculada als espais verds, entre altres.