Un helicòpter bombarder dels Bombers estrena nova base aquest estiu a Castell d’Aro

Amb motiu de la Campanya Forestal 2024, els Bombers de la Generalitat de Catalunya han reforçat la seva presència a casa nostra amb un helicòpter bombarder.

L’aeronau, que tenia la seva base a l’heliport del Parc de Bombers d’Orriols (Alt Empordà), a partir d’ara té la seva base a l’heliport de Castell d’Aro, a un quilòmetre de distància del Parc de Bombers de la Vall d’Aro que s’ubica a Castell d’Aro. L’heliport castellarenc està situat a pocs metres de l’Ermita del Remei.

Els helicòpters bombarders, el model que tenim a Castell d’Aro, disposen d’una galleda externa d’immersió (GEI) amb capacitat per a 1.000 litres d’aigua. Aquesta GEI pot ser amb eslinga curta o llarga per adaptar-se als diferents tipus d’incendis i orografia del terreny. Així mateix, aquests helicòpters poden transportar personal (fins a 4 persones) al lloc de l’incendi.

La previsió dels Bombers és que estigui operatiu a l’heliport de Castell d’Aro d’1 de juny fins a 15 de setembre.

La campanya forestal del 2024 és de les més difícils i llargues dels darrers anys, amb un risc molt elevat d’incendis, explicaven en l’inici de la campanya. L’arribada a la Vall d’Aro del nou helicòpter s’emmarca dins un pla de reforç de mitjans i recursos que abasta tot l’àmbit català.

Bombers de la Generalitat de Catalunya ha reforçat la seva dotació anual amb 22 nous mitjans aeris, formant una flota de Campanya Forestal composta per 28 màquines en total (6 helicòpters de comandament, 3 helicòpters de rescat, 10 helicòpters bombarders i 9 avions de vigilància i atac (AVA). També s’ha aplicat un reforç de prop de 471 persones que presten servei en diferents àrees operatives del Cos de Bombers de la Generalitat, el Cos d’Agents Rurals compta amb 620 efectius i el Pla Alfa s’ha adaptat al canvi climàtic i té 5 nivells.

Franges de protecció forestal

Entre l’hivern i la primavera, en clau local, l’Ajuntament també va promoure els treballs d’obertura i manteniment de les franges de 25 metres i zones verdes, enguany, en l’àmbit que inclou les urbanitzacions de Puig Romaní, Les Suredes, Cim d’Aro, Mas Nou-Mas Semí, Golf Mas Nou, Can Manel i Castell d’Aro.

En conjunt, 56 hectàrees perimetrals que van suposar una inversió de 68.400 euros, amb una subvenció de 40.300 euros del govern català pel tractament de la vegetació.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.