La Santa Market reuneix grans noms de la gastronomia internacional en la inauguració de la vuitena edició

Aquest divendres , 5 de juliol, ha obert portes la vuitena edició de La Santa, l’espai d’oci transversal de Santa Cristina d’Aro.

Una edició on es reforça l’aposta per la gastronomia de qualitat, acollint alguns dels grans noms del panorama nacional, que han estat presents a la multitudinària inauguració d’aquest divendres al vespre.

D’una banda, Cañitas Maite, dels xefs Javier Sanz i Juan Sahuquillo, repeteix per segon any consecutiu a l’espai Privé Las Palmeras amb un menú degustació en forma de tapes que reflecteixen la seva manera creativa i juganera d’entendre la gastronomia. Els xefs compten actualment amb una estrella Michelin
i una estrella verda per OBA–, a Albacete, i amb una estrella Michelin per CEBO, a Madrid. Cañitas Maite continua sent, però, el seu projecte més personal, una proposta de tapes creatives que, un cop més, reunirà els paladars més intrèpids de la Costa Brava.

Aquest any La Santa també compta amb un altre restaurant de servei complet, que completa l’oferta de food trucks i racons gastronòmics. Es tracta de Le Clandestin, el projecte de Joseba Cruz, xef nòmada reconegut com a Cuiner de l’Any 2021 al Fòrum Gastronòmic de Barcelona. Després del seu pas per diversos restaurants d’alta gastronomia, Cruz, un esperit inquiet amb una mirada particular del territori, va crear un restaurant itinerant que ofereix un menú degustació sorpresa que ha anat circulant per diversos llocs de Catalunya.

Aquest estiu, el xef trasllada Le Clandestin a La Santa per donar a conèixer la seva proposta més personal i innovadora. Aquesta conviu amb La Forêt, un espai de cuina més senzilla però igualment evocadora en forma de platets amb el toc d’un xef inclassificable, alhora original i rigorós.

Tant Cañitas Maite com Joseba Cruz, compten a més amb food trucks propis perquè qualsevol visitant pugui tastar els seus plats. En el cas de Cañitas Maite, les seves populars croquetes de pernil ibèric, mereixedores del premi a les millors del món a Madrid Fusión 2021, i en el de Cruz un racó anomenat Sense Fons, que ofereix algunes pinzellades de street food d’alta qualitat i que aviat obrirà local a Barcelona.

Però la cosa no acaba aquí. La zona de racons gastronòmics compta amb una milla d’or que incorpora també, d’una banda, a Alejandra Rivas i Jordi Roca, amb Rocambolesc Gelateria i Rocambolesc Bikineria, que han preparat una carta molt especial de gelats, polos i bikinis. D’altra banda, el xocolater Lluc Crusellas, Premi als World Chocolate Masters 2022 com el millor del món, ofereix algunes de les seves postres per endolcir l’estiu a la Costa Brava.

Pel que fa a la resta, repeteixen a La Santa espais ja consolidats com Frankfurt Pedralbes o El Quinchito, entre d’altres, així com Deleito, el projecte del concursant de Masterchef, Alberto Gras, que torna amb la seva carta d’hamburgueses cent per cent comfort food.

S’incorporen, a més, noves propostes que donaran molt a parlar, com la pasta gourmet de Ritmo i els deliciosos rotllos de Rollo’s, aquest últim de la mà del concursant de MasterChef 5, Nathan Miguell, entre altres.

Monòlegs, cavalls, música i un bosc il·luminat

Com a novetat d’enguany, La Santa incorpora un cicle de monòlegs de la mà de grans figures de la comèdia com Peyu, Agustín Jiménez, Beatriz Rico, José Corbacho, Miguel Miguel i Toni Moog. L’entrada als monòlegs inclou també l’accés gratuït a La Santa, perquè els assistents puguin gaudir de tots els al·licients que ofereix l’espai.

L’espai Privé Les Palmeres, a més, acollirà una de les grans cites de l’estiu: un concert intimista d’Alfred García, amb un aforament molt limitat que tindrà lloc el 28 de juliol.

Enguany, La Santa té més de 250 actuacions musicals gratuïtes en vuit escenaris diferents.

Finalment, aquells que es van perdre l’espectacle eqüestre de Santí Serracamps l’any passat, no poden faltar a la cita amb aquest artista únic. Santí i els seus cavalls presenten aquest any el seu nou espectacle ‘La vida bona’ i realitzen una dansa sincronitzada amb destresa i sensibilitat, sempre des de la cura i el respecte, que demostra la profunda connexió entre ells. Com a novetat, l’artista Jaime de la Puerta ‘Sevilla’, protagonista de diverses obres musicals de doma vaquera, s’incorpora també a La Santa per oferir un espectacle únic i emotiu.

D’altra banda, Magic Forest és una altra novetat d’enguany, il·luminant alguns racons del Santa Cristina Horse Club. Gràcies a l’última tecnologia en il·luminació es crea una experiència visual única mitjançant jocs de llums, combinats amb música i efectes especials, que transformen l’espai en un lloc màgic i ple de color. Una activitat molt especial que permet interactuar amb la llum i amb la natura.

La Santa compta amb més de 60 parades rotatives de moda, accessoris i artesania

Com sempre, els visitants troben una àmplia varietat d’activitats dissenyades per a totes les edats, assegurant diversió i entreteniment per a tota la família. Entre les ofertes destaquen els Tallers Font Vella, el circuit de motos elèctriques, el poni club, el bosc vertical i el Làser Combat. I més de 60 parades rotatives de moda, accessoris i artesania.

La Santa és the place to be on gaudir de les nits d’estiu en alguna de les seves terrasses distribuïdes per l’espai, ja sigui sol, acompanyat, en família, amb amics o en parella. Tothom hi troba una activitat a la seva mida gràcies a una agenda frenètica, efervescent i atractiva, caracteritzada per una ferma aposta pel talent de proximitat.

La Santa obre fins al diumenge 25 d’agost, cada dia de les 18 a les 1 h. L’entrada de diumenge a divendres costa 5 €. Els dissabtes l’entrada costa 7 €. Els menors de 12 anys tenen l’entrada gratuïta. I l’estacionament és gratuït.

La Santa està situada a la carretera de Girona a Sant Feliu de Guíxols km.27.6. I la seva web és www.lasantamarket.com

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.