Benestar creixement

Reconèixer, Admetre, Acceptar.

«Distingir, adonar-se d’allò que ja era conegut. Confessar com a cosa pròpia».

Com sempre, m’estimo més donar l’explicació exacta dels significats de les paraules copiades dels diccionaris, perquè tot i conèixer el significat, per a mi representa un reforç.

Aquests verbs són sinònims, i tenen una importància bàsica en el creixement personal.

Una persona no pot ser coherent, espiritual, si no té treballats aquests verbs. És superimportantíssim, vital, per a fer un canvi personal de vida.

Aquest canvi serveix perquè puguis estar bé amb tu mateix, tenir relacions sanes amb qualsevol persona i, perquè no, compartir la teva vida amb una persona equilibrada com tu, perquè en la parella sense confiança i bona comunicació tot està destinat a trencar-se.

Recordeu: la nostra parella ha de ser una taronja sencera! No ha de ser una necessitat, sinó compartir i sumar moments únics, que sumen!

I sempre, sempre, es repetiran els mateixos patrons fins que qualsevol relació s’enfonsi, fins que d’una vegada, no entenguis que l’única cosa que et queda, és RECONÈIXER i acceptar que has de sanar aquell bloqueig que no et deixa avançar, que mai t’ha deixat millorar!

Hi ha un munt d’exemples que podem fer:

– una persona alcohòlica, per exemple, és aquella persona que no pot passar ni un sol dia sense beure alcohol. És aquella persona que suporta l’alcohol com si fos aigua.

És aquella persona que quan li dius tens un problema amb l’alcohol s’enfada perquè no ho pot reconèixer.

Però el que no sap un alcohòlic és que: el seu alè és desagradable, la seva agressivitat augmenta, la seva tremolina està més afectada, el seu to es torna detestable, la seva concentració baixa i, entre més coses, el seu aparell sexual perd força i rendiment.

– Una persona violenta és aquella que es transforma de sobte sense adonar-se’n. Té molta ràbia dins que, sense haver-la treballat mai, cada vegada que se sent ofès, atacat, no té cap alternativa de gestió emocional i apareix la violència.

– un «don Joan» només té una atenció compulsiva i imparable vers les dones. També ho fa sense voler, però el seu instint de depredador, vulguis per la relació amb la seva mare, vulguis pel seu reconeixement masculí, té aquesta necessitat intrínseca que no pot controlar.

– un comprador compulsiu, és aquell individu que necessita satisfer les seves manques afectives gastant diners sense una necessitat real.

– un ésser dependent dels seus pares i no pot tallar aquell cordó umbilical que tant mal li fa.

Totes aquestes addiccions són les que la majoria de la gent no pot reconèixer.

I sempre hi ha una arrel d’on neixen aquestes dificultats. Sempre és por.

Conec realitats a on veig el difícil viure quotidià. La veritat és que em sap greu veure com relacions importants, tant de joves com d’adults, poden acabar-se simplement per no tenir el valor de dir:

«soc així, tinc aquest bloqueig i necessito ajuda».

Per a mi és molt trist, tot i que, com sempre dic, no podem ajudar les persones si elles no volen i no ho demanen i, no podem interferir en les decisions i el lliure albir de cadascú.

Per més dur que sigui, i més mal ens faci, és també un tema que hem d’acceptar.

No costa res, sota la nostra gran humilitat de reconèixer el que som i el que necessitem aprendre, per més que ens costi. Negar les evidències no ens aporta res i no ens fa anar més lluny. Ens deixa sense rumb, sense assolir objectius.

Hem nascut per ser feliços des de dins, no per a aparentar!

Quan estem a casa nostra, sols, hem de poder dir: finalment a casa, amb la gent que més estimo i, si estic sol, també m’estimo a mi mateix.

Vindreu?

També vull convidar-vos a participar en el curs que duré a terme a Castell d’Aro fins al 17 de juny!

També podeu contactar amb el nostre espai directament per a fer-nos comentaris, consultes i propostes. Escriviu-nos a creixement@rpa.cat.

Angela
Pestillo Grimaldi

Ràdio Platja d’Aro no es fa responsable de les idees i opinions expressades pels seus col·laboradors en els articles.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.