Platja d’Aro estrena un “Jardí de Roques” en el Parc dels Estanys

Aquest dissabte, 11 de maig, se celebra el Geolodia 2024 al Parc dels Estanys de Platja d’Aro, una proposta anual que s’organitza simultàniament a tot l’Estat, adreçada a tots els públics i que esdevé una festa de la divulgació de les ciències de la terra.

L’activitat se centra en l’estrena del Jardí de Roques instal·lat al mateix parc, amb la visita guiada De pedra en pedra a càrrec de professionals de la geologia. La primera sessió ha començat a les nou i la segona ho farà a les dotze del migdia.

Amb dues hores de durada cadascuna, i amb grups simultanis, la visita fa un recorregut que combina observacions i descripcions amb demostracions experimentals o activitats pràctiques.

Els Jardins de roques són instal·lacions museístiques a cel obert on diverses mostres de minerals, roques i fòssils s’hi exposen com a escultures a l’aire lliure. Més enllà del seu valor estètic o simbòlic, aquestes mostres rocalloses permeten apropar-se al coneixement del patrimoni geològic.

El que ara s’ha instal·lat al Parc dels Estanys (a la zona nord-oest d’aquest, en l’àmbit ampliat ara fa dos anys) és una iniciativa de l’Ajuntament, duta a terme pel Centre de Geografia i Cartografia Ambiental · GEOCAMB de la Universitat de Girona, i amb la col·laboració d’empreses i institucions públiques que han cedit les mostres.

L’únic precedent a les comarques de Girona és el que hi ha instal·lat al Campus Montilivi de la UdG.

El Jardí de roques del Parc dels Estanys està integrat per diversos blocs. Un primer grup al costat del camí de pas, han estat portats des de diversos indrets de les comarques properes. Una segona agrupació entorn d’una rotllana interior són de procedència local.

Cada mostra té una ressenya breu i un codi QR que permet accedir a informació que explica què són, la seva edat, els processos que les van formar, la seva procedència, els usos als quals es destinen i d’altres curiositats. Concretament, s’hi poden veure columnes basàltiques, granit de gra gros, travertí, albita, quars, platja fòssil, bretxa de falla, pirolusita dendrítica, granodiorita, guix, monzodiorita, marbre, esquist biolític, granit de gra fi, calcària nummulítica, tonalita, pegmatita i calcària carstificada.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.