Últim cap de setmana per a veure l’exposició “Vint anys de vies verdes” a Castell d’Aro

Fins aquest diumenge, 17 de mar, es pot visitar en el Parc de l’Estació de Castell d’Aro, l’exposició «Vint anys de vies verdes. Connectant el territori», la mostra commemorativa dels vint anys del Consorci de les Vies Verdes, organisme de la Diputació de Girona que gestiona i promociona les vies verdes i les rutes pedalables de les comarques gironines.

L’exposició «Vint anys de vies verdes. Connectant el territori» ha estat creada amb el treball conjunt del Consorci i l’oficina de Difusió de la Diputació de Girona. Consta de sis plafons de doble cara emmarcats amb acer corten i muntats sobre una estructura de vies de tren reals, que permeten descobrir el procés de transformació de les antigues vies fèrries de Ripoll – Sant Joan de les Abadesses, Olot-Girona i Girona – Sant Feliu de Guíxols, en vies verdes per a vianants i ciclistes.

La via de tren sobre la qual se subjecta l’estructura de l’exposició ha estat cedida per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FDG), i la construcció d’aquesta estructura ha estat finançada pel Fons Europeu Next Generation i pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern espanyol.

El Consorci de les Vies Verdes va néixer l’any 2003 de la fusió d’altres consorcis i organismes que van estar treballant per la transformació de les plataformes ferroviàries en desús. Està format per la Diputació de Girona, setanta-vuit municipis amb vies verdes o altres traçats pedalables, i els cinc consells comarcals per on transcorren els traçats actuals.

Amb motiu del vintè aniversari, l’entitat ha volgut repassar aquest procés de transformació, així com les ampliacions i variacions que han viscut les vies verdes i les vies pedalables en els darrers anys.

(font: Informatius RPA i viesverdes.cat)

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.