La construcció agafa embranzida a Platja d’Aro i els habitatges iniciats a les comarques gironines augmenten un 36%

D’un temps ençà, la construcció de nous habitatges a Platja d’Aro ha agafat una notable embranzida, principalment, a l’àmbit d’Els Estanys.

Una tendència generalitzada a les comarques gironines, segons l’estudi que anualment porta a terme l’Associació de Promotors de Catalunya (APCE).

L’estudi dels promotors analitza, per una banda, la producció d’habitatges (tant els que s’han iniciat com els que s’han acabat) i per l’altra, els preus.

D’entrada, allò que crida l’atenció és que durant el 2023 les comarques gironines han estat l’únic territori de Catalunya on les noves promocions han crescut.

En concret, durant l’any passat s’ha engegat l’obra de 2.134 habitatges, cosa que en comparació amb el 2022 suposa un creixement de fins al 36% (aleshores, van ser-ne 1.566). La dada, a més, contrasta amb la de la resta del país (on els habitatges de nova construcció han baixat un 11,6%).

Segons el president del Gremi de Promotors de Girona, Miquel Bosch, aquest increment es deu, en part, al pes que tenen els municipis turístics. “Girona té realitats diferents segons el territori, la qual cosa s’ha de tenir en compte a l’hora d’analitzar les dades”, ha concretat Bosch.

Les imatges que teniu a continuació corresponen a algunes de les promocions que s’estan executant actualment o de terrenys que ja s’han perimetrat pel seu inici. Les imatges van ser fetes el dimecres, 21 de febrer passat.

Pel que fa als preus, a l’hora d’analitzar-los, l’estudi de l’APCE posa el focus damunt aquelles noves promocions. A les comarques gironines, se n’han estudiades 109, que sumen un total de 2.338 habitatges dels quals 1.200 (és a dir, el 51%) estan a la venda. La resta, o bé són rehabilitacions o bé són pisos que s’han comprat sobre plànol, entre altres fórmules. La majoria dels habitatges que es troben a la venda -fins al 85%- són blocs de pisos; els altres són cases adossades o bé unifamiliars aïllades.

Arreu de la demarcació, de mitjana, el preu dels pisos nous ha baixat un 7% durant el 2023. Segons recull l’estudi, ara comprar un pis de 82,9 metres quadrats -la superfície més habitual- costa 349.647 euros. Sobretot, els preus per metre quadrats més cars es troben al litoral de l’Alt i el Baix Empordà (la Costa Brava nord i centre).

Si es focalitza l’estudi per poblacions, aquella que té el metre quadrat més car és Roses (6.352 euros). A aquesta, la segueixen Platja d’Aro (5.900) i Lloret de Mar (5.412), cosa que reflecteix l’impacte del sector turístic i el pes de les segones residències a la demarcació.

Per contra, a l’altra banda de la balança, amb els preus per metre quadrat més barat, s’hi situen dues capitals de comarca. Per una banda, Figueres (1.572) i per l’altra, la Bisbal d’Empordà (1.542).

(font: Informatius RPA i ACN)

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.