Private Function, The Whiffs, Weird Omen i The Educators actuaran en l’11è Desemboca, el festival de rock’n’roll de la Costa Brava

El rock’n’roll més bàsic, directe i vitamínic tornarà a ressonar amb força, aquesta primavera al cor de la Costa Brava. El festival Desemboca enfila la seva 11a edició amb un cartell on es donen cita referents internacionals i delícies autòctones, i on no falten bones dosis de punk, rock de garatge i power pop.

Private Function (Austràlia), The Whiffs (USA), Weird Omen (França) i The Educators (Catalunya) formen l’explosiu programa de la jornada central del festival, dissabte 4 de maig a la sala Font del Ferro de Castell d’Aro. L’endemà, diumenge 5 de maig, Big Black Rhino actuaran amb format de trio a la terrassa del restaurant El Golfo, a Platja d’Aro. Entrada gratuïta i aforament limitat en tots dos casos.

El Desemboca és una iniciativa de l’Associació Arocinema que compta amb el suport de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró. El seu objectiu, promoure la cultura underground al territori i, sobretot, fer-nos passar una bona estona a ritme de pur i genuí rock’n’roll.

Dissabte, 4 de maig – Sala Font del Ferro – Gratuït

21 h. The Educators

El retorn més esperat. Una banda de casa, i de la casa. Un combo de robust i dinàmic rock’n’roll de garatge format per membres dels sempre oportuns 13th Magic Skull i The Callahans. Cal afegir res més? Per si de cas, direm que “Pills & Wine”, el seu àlbum de 2014, és un dels artefactes més explosius que s’han enregistrat en molt de temps en aquest costat dels Pirineus. Guitarres a l’onze, ritmes cavernícoles i cançons que conviden a donar-ho tot. Han passat els anys, i com el bon bourbon han envellit de meravella. Ens ho demostraran amb una descàrrega que promet ser apoteòsica.

22 h. Weird Omen

Quatre discos de llarga durada i sis ep’s lliurats en poc més d’una dècada certifiquen els francesos Weird Omen com una de les bandes de garatge a tenir més en compte dins del circuit europeu. Diuen a la seva carta de presentació que la seva música no admet comparacions. I saben què? Que tenen tota la raó del món. Però també val a dir que l’àlbum en directe que van publicar l’any passat amb títol homònim, hauria de fer salivar qualsevol fan d’uns Sonics, uns Fuzztones o fins i tot uns Nomads. Posin-se vostès les seves millors gales sixties, i a ballar s’ha dit.

23 h. The Whiffs

Incondicionals de Big Star, Rubinoos i el primer Tom Petty, estan vostès d’enhorabona. The Whiffs venen directes des de Kansas City amb un cançoner de factura clàssica i vocació tan atemporal com el power pop que practiquen aquests nord-americans. El seu darrer àlbum, “Another Whiff”, és un combinat de ritmes urgents, ganxo melòdic i delicioses harmonies vocals a tres veus. El resultat és un repertori carregat de bones vibracions, que convida a deixar de banda tota la negativitat del dia a dia, i deixar-se portar per unes cançons que serien autèntics himnes radiofònics en un món on imperés el bon gust.

00 h. Private Function

Deu haver-hi algun ingredient secret, a l’aigua que beuen els australians. Només així es pot entendre que des de l’altra punta del món ens arribin propostes tan potents com la de Private Function. En poc menys d’una dècada, amb tres àlbums i un bon grapat d’EP que són pura dinamita, s’han consolidat com una de les grans esperances del punk més irreverent al continent oceànic. Després d’haver encapçalat les llistes d’èxits australianes i d’haver actuat davant més de 10.000 ànimes al Sydney Myer Music Ball, presenten ara el seu tercer disc llarg, “370HSSV 0773H”, en el marc d’una gira europea que els portarà per primer cop a casa nostra. Que mitjans com NME o la totpoderosa Rolling Stone s’hagin acabat rendint als seus peus, no és perquè sí.

Diumenge, 5 de maig – El Golfo – Gratuït

12 h. Big Black Rhino (format trio)

Una de les bandes amb més projecció del rock’n’roll facturat a casa nostra. Encapçalats per dos il·lustres veterans de l’escena gironina com són l’atòmica vocalista Núria Mancebo i aquest guitarrista tot terreny que és Gerard Brugués, Big Black Rhino es capbussen en les aigües més elèctriques i pantanoses del soul de tota la vida. Imaginin-se vostès uns Bellrays amb una dosi extra de blues, o uns Alabama Shakes amb el nervi rocker a flor de pell, i gairebé ho tenen. Ens visiten amb format de trio per destapar el seu vessant més bàsic i proper.

Encara que l’entrada és gratuïta, l’aforament és limitat. Per aquest motiu, l’organització ofereix un parell de paquets de reserva prèvia de les entrades. Un paquet inclou la reserva de l’entrada + consumició + xapa per un import de 5,5 euros. L’altre paquet inclou la reserva prèvia de l’entrada + consumició per un import de 3,5 euros. Ja estan a la venda.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.