Últims dies de ‘Cants a la fluïdesa’ de Dolors Puigdemont en el Parc dels Estanys

Fins aquest diumenge, 18 de febrer, el Parc dels Estanys de Platja d’Aro acull la mostra d’escultures de gran format ‘Cants a la fluïdesa’ de l’artista d’Amer, Dolors Puigdemont.

Durant l’hivern es pot visitar cada dia entre les 8 i les 18 h. La mostra es va inaugurar el 8 de juliol passat.

En el material editat amb motiu de la mostra, el crític d’art, Alexandre Roa Casellas, destaca que “les llavors com a nucli essencial de l’estructura de vida són una temàtica recurrent en l’obra de Dolors Puigdemont. Constantment en podem resseguir en el seu treball artístic la representació o evocació i també la de la pròpia estructura del procés vital que inicien. Hi trobem també la constant al·lusió als elements de la natura: terra, foc, aire i aigua. Els dos darrers els podrem veure fortament presents en aquesta exposició dedicada a les Semences al Parc dels Estanys, on tindrem aquesta experiència de les escultures translúcides i dinàmiques de Puigdemont com un jardí entregat als valors naturals de la fluïdesa i la fragilitat, expressats amb materials industrials com el vidre o l’acer però que cobren vivacitat gràcies al seu tractament i composició, així com a la força simbòlica de l’obra de l’artista, que se centra en revelar el sentit cíclic de la vida, la força implícita en el que aparentment és fràgil. Ho fa gràcies a un recurs tan immaterial i alhora escultòric com és la llum, la transparència i la translucidesa. Gràcies a aquestes característiques del vidre, l’artista expressa en peces robustes el caràcter d’elements tan inefables com l’aigua o l’aire, els fa presents també a través de la simetria i del fluir del moviment visual de les escultures.

Aquestes obres presenten constantment la forma circular, tan universalment explorada com a símbol de la vida, de la natura i del tot. Hi trobem seqüències de cercles que s’inscriuen dins de cercles més grans, d’altres que mostren l’equilibri entre allò circular i allò rectangular – l’estabilitat i el moviment –, d’altres directament entregades al dinamisme. Puigdemont té en compte que, en ser peces destinades a un jardí exterior, la seva percepció es veurà afectada pels canvis meteorològics i climàtics que se succeeixen al llarg d’un dia, d’una setmana o del cicle d’un any; les peces cobren diferents aspectes i textures en funció de si brilla el sol del migdia a l’estiu o si es troben envoltades de fulles seques en un dia ennuvolat de tardor. En aquest caràcter efímer de la seva percepció també rau el seu poder de convocar les forces fluïdes i fràgils, però constants i inapel·lables, del medi natural”.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.