A la vida, també en les qüestions de «menys importància» (quins cereals comprar, a quina hora dinar, etc.), sempre estem prenent decisions.
Cada pas, una tria!
Ja sé que és fàcil dir-ho, però sempre hem d’escoltar la nostra ànima, sempre!
Molts diuen que no entenen les respostes o que, directament, l’ànima no respon.
El tema és que no s’entenen les contestes, perquè no sabem interpretar i rebre els senyals.
Hi ha moltes maneres en les quals la nostra ànima es posa en contacte amb nosaltres: a través dels somnis, les intuïcions, sentir calma i pau inesperada, escoltar una cançó i sentir una frase que va per a nosaltres, veure una publicitat al carrer, a la televisió i molts altres exemples.
A la base de tot, sense dubte, hem de saber mantenir el nostre centre, i la nostra tranquil·litat.
Hem de buidar la nostra ment d’escombraries, les mateixes que ens provoquen el soroll mental i el consegüent desequilibri, tant físic, com mental i emocional.
I per a quan pugui semblar insignificant, el remei més eficaç és la meditació, o en diem també la respiració conscient o el mindfulness en els últims temps.
La finalitat és apagar els pensaments inútils, aquells aldarulls cognitius que ens provoquen estrès inoportú i descontrol-lat.
El que no arribo a compartir és l’excusa més comuna que tots donem quan s’aconsella meditar: no tinc temps!
Es pot meditar també al llit, hi ha meditacions guiades de cinc minuts i un munt de possibilitats infinites. És impossible no trobar-ne una que encaixi amb les vostres vides.
Doncs, em pregunto: per què busqueu excuses?
No teniu ganes de millorar la vostra vida? No teniu la necessitat? És més fàcil queixar-se que aplicar-se per millorar la pròpia situació!
Hi ha una multiplicitat de factors que fan mandra a la gent per a fer-ho.
També em provoca un somriure quan sento: «és que la gent no canvia!»
És completament fals! Sí, la gent canvia, però ho ha de voler! I la transformació psico-física mental, necessita el seu temps. Ningú té una vareta màgica, menys per aquests temes!
El caràcter de les persones es forma amb la suma de la seva essència i de les seves creences absorbides durant els anys, amb la família, l’escola i la societat.
Quan és hora de triar, sempre ho hem de fer amb el cor.
Abans de decidir, hem de sentir i viure una futura situació amb els ulls tancats.
Si vull comprar una casa, per exemple, he de sentir si aquella casa em dona pau i harmonia. He de sentir què em provoca gastar-me els diners o contractar un crèdit i pagar-ho durant molt de temps. He de saber si estic disposat a renunciar a alguna cosa per poder pagar aquest deute. Em dona pau i tranquil·litat aquesta elecció? Com em sento a dins d’aquesta casa? Quines sensacions i pensaments m’afloren?
Si em fa feliç, em fa sentir bé i sento que respiro amb els pulmons plens i amb bones vibracions, és el camí correcte.
Si penso que vull comprar aquell pis i ja comencen les meves incerteses: «i si.., els peròs..», no dormint a la nit, tenint grans pors, percebent malestar quan estàs a dins, més val aturar-se.
Normalment, quan una persona està decidida i sap el que vol, mai troba res en contra.
Es necessita molta paciència i molta feina de creixement personal per assolir una estabilitat emocional tal, que ens permeti una evolució sana i abundant en tots els sentits i en tots els aspectes de la nostra vida.
També, recordeu la importància de l’ajuda.
Sentir-se acompanyat, escoltat i sostingut és molt important per mantenir la nostra força interior.
Hi ha, a més, un altre matís: tot i prendre una decisió que ens faci sentir bé i ens aporti pau, els obstacles es presentaran igualment. Serviran per veure quin compromís tenim amb la nostra decisió.
Si aquest compromís és de veritat i creiem en el que hem triat, de mica en mica, tot fluirà. Si la nostra decisió no és coherent amb el que sentim, tot es desmuntarà abans de començar.
Tota decisió, ve del cor. Tota decisió bona per a nosaltres ens aporta serenor.
La nostra ànima sempre sap el que nosaltres necessitem per a la nostra evolució!
Ja ho vam dir, evolucionem amb el que necessitem i no amb el que volem.
L’Univers sempre sap el que fa!
Recordeu que la part important no és el que decidim fer, si no quina és l’actitud que tenim afrontant les decisions.
A més, podem donar totes les voltes que vulguem, però al final, sempre arribarem a on hem d’arribar!
El que importa és com vivim! Com ens tractem a nosaltres mateixos (en pensaments, alimentació, hàbits, etc.) i als altres. El més important és: com utilitzem les nostres vint-i-quatre hores, des que ens llevem fins que anem a dormir?
Si creiem que, després de prendre una decisió, era l’equivocada, amb bons pensaments i actitud, la vida ens tornarà al nostre lloc, sempre que sigui el que necessitem, sempre que no n’hàgim de treure una lliçó, i sempre en traiem una lliçó!
És tant el que deliberem, que a la base de tot hem de sentir-nos feliços sempre amb el que la vida ens dona, que no sempre és el que volem. I, si volem viure experiències agradables, comencem a alimentar els nostres pensaments i a saber viure en harmonia amb tot, en equilibri amb les lleis universals. I sobretot un consell: tracta als altres, com vols que et tractin a tu!
Decideixis el que decideixis, sempre que sigui en concordança amb la teva coherència i la teva essència!
Hi ha un Univers infinit de possibilitats!
Tu, quines et vols atrevir a provar? No hi ha cap excusa vàlida, ni l’edat, ni la raça, res de res!
La nostra ment i les nostres creences ens limiten.
Per tant, quina porta vols obrir a partir d’ara? Quin petit pas estàs disposat a fer?
No pensis, tanca els ulls, respira i sent!
I per acabar, Subratllo una frase important d’Einstein: “Si buscas resultados distintos, no hagas SIEMPRE lo mismo!”
Si veus que la Teva vida es queda estancada i, el que has fet fins ara no t’aporta res del que vols per fer-te millorar, fes coses distintas, actua diferent, fes coses diferents!!! Fes canvis!
També podeu contactar amb el nostre espai directament per a fer-nos comentaris, consultes i propostes. Escriviu-nos a creixement@rpa.cat.
Ràdio Platja d’Aro no es fa responsable de les idees i opinions expressades pels seus col·laboradors en els articles.