Calonge, Poble de Llibres celebra el seu segon aniversari amb la Marató de TV3

D’aquest divendres fins diumenge, Calonge, Poble de Llibres, celebra el seu segon aniversari amb una programació pensada per a tots els públics i centrant els continguts en la Marató de TV3, que enguany s’enfoca en la salut sexual i reproductiva, fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni i Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE)

La programació està focalitzada en tractar des de tots els vessants la temàtica d’aquesta edició la Marató: la salut de l’aparell reproductor, embaràs i part, així com la medicina reproductiva. 

Un equip de professionals del SSIBE ha treballat conjuntament amb Calonge, Poble de Llibres per a dissenyar un itinerari de continguts i una programació especial –amb mirada de gènere– que inclou més d’una vintena d’activitats com tallers, presentacions, taules rodones i espectacles. 

L’objectiu és divulgar i alhora sensibilitzar sobre la prevenció en l’àmbit de la salut sexual i reproductiva, que és cabdal. “És el desè any que SSIBE col·labora amb la Marató i enguany fem un pas més per portar la prevenció i la promoció de la salut més enllà dels nostres centres. Les activitats serviran per empoderar la ciutadania, oferir-los informació i eines per a resoldre dubtes i prendre decisions de cara a la seva salut sexual i reproductiva”, assenyala Montse Garcia, Gerent de SSIBE.

Programa amb vocació de servei

En el marc d’aquesta iniciativa, fins al 17 de desembre es porten a terme activitats diverses que aborden la qüestió de la salut sexual i reproductiva des de diferents perspectives. 

La majoria de propostes es concentren aquest dissabte, 9 de desembre, al Castell de Calonge, on a banda dels col·loquis, tallers i presentacions, durant tot el dia es projectarà el vídeo La vida de la vulva, fet conjuntament per la il·lustradora i dissenyadora Lyona, l’equip de llevadores del SSIBE i la realització audiovisual de Digimevo. 

A la tarda del mateix dia també es projectarà al Pati d’Armes del Castell un espectacle de mapping, sorprenent i innovador amb llum i imatges 3D. En tots els dies que ocupa la celebració del segon aniversari de Calonge, Poble de Llibres, passaran pel municipi artistes de renom dins l’àmbit literari, a més de professionals de la sanitat i divulgadores de renom especialistes en salut sexual i reproductiva.

Destaquen noms com Les Bertranettes, Neus Borrell, Bru Ferri, Claudia Arias, Lolita Bosch, Laia Casadevall, Carla Romagosa i Carlota Gurt, entre d’altres. En les franges de matí i tarda del dia 9 a les llibreries hi haurà les autores signant exemplars de les seves obres. Tota la programació es pot consultar al web de pobledellibres.cat.

Lloc de referència en el mapa cultural

Des de Calonge, Poble de Llibres, es vol aprofitar l’ocasió per celebrar que en aquest temps s’ha aconseguit consolidar el projecte com a part indispensable de l’engranatge cultural del municipi i de l’Empordà.

Jordi Soler, alcalde de Calonge i Sant Antoni, assegura que “entenem Poble de llibres com un projecte estratègic, de revitalització comercial, econòmica i social que, mitjançant una agenda cultural pròpia i de qualitat, ha assolit l’objectiu de dinamitzar i revitalitzar el nucli antic de la població dotant de vida establiments singulars en desús, a més d’ocupar un lloc de referència en el mapa cultural del territori”.

Des de l’Ajuntament del municipi s’assumeix també el compromís de continuar treballant per la dinamització cultural del nucli antic amb la programació d’una agenda cultural de qualitat on es portin a terme converses amb autors i autores de referència en l’àmbit literari, concerts, recitals, degustacions, taules rodones i altres propostes que aportin contingut de valor a la visita a Calonge, Poble de Llibres.

La intenció és fer arribar al públic general i al de proximitat territorial, la idea que la visita a Calonge, Poble de llibres, és una experiència global, on el visitant pot conèixer les diferents llibreries, però també la resta d’atractius que ofereix el municipi, com la riquesa de l’entorn natural, el producte local, la varietat gastronòmica dels restauradors o el teixit comercial, social i cultural del poble.

L’oferta s’amplia

En aquest context, i perquè des del consistori es vol continuar enfortint Poble de Llibres, l’Ajuntament ha obert una nova convocatòria de subvencions que permet seleccionar fins a tres noves llibreries que podran formar part de la booktown. Per incentivar aquesta nova crida, s’ofereix un ajut de fins a 10.000 € cadascuna per a l’obertura i posada en marxa del negoci.

Les noves llibreries entraran a formar part del primer poble de llibres de Catalunya, on el llibre i la cultura en totes les seves formes són marca i motor econòmic social (amb referents internacionals a Regne Unit, França o Noruega que indiquen un precedent d’èxit amb aquest model).

Cristina Vilà, consultora en sostenibilitat i cofundadora de La Viatgeria, ha explicat, també, que en aquest temps les llibreries de Calonge han aconseguit convergir i treballar conjuntament per esdevenir un projecte col·lectiu i integrat: “Cadascuna amb la seva personalitat, però totes les llibreries del projecte coincidim en erigir-nos en reclam cultural de qualitat i alternativa estable al turisme de sol i platja”.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.