Una quarantena d’establiments participen en la 4a Gimcana de Nadal de la Xalarina i en Xalarí

Fins al 7 de gener, grans i petits gaudeixen de la quarta edició de la Gimcana de Nadal de la Xalarina i en Xalarí.

Aquest any, en Xalarí i la Xalarina volen preparar el sopar de Nadal i convidar als amics i família. Com que és la primera vegada que preparen i organitzen un sopar, demanen l’ajuda de les famílies per fer la llista de tot el que necessitaran per fer un bon àpat nadalenc.

Els participants han de cercar petites reproduccions de les mascotes familiars que s’amaguen en una quarantena d’aparadors repartits entre Platja d’Aro, Castell d’Aro i S’Agaró. Cada reproducció conté un element de la llista, que pot ser un ingredient o un element que necessiten, i una lletra que correspon a la llista on s’ha d’apuntar.

Per a localitzar els pictogrames d’en Xalarí o la Xalarina, les famílies disposen d’un plànol orientatiu que, per exemple, es pot recollir a l’Oficina de Turisme.

Quan s’hagi emplenat amb les lletres totes les llistes que acompanyen el plànol, cal portar la gimcana completada a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro per a rebre un obsequi, que es limita a un regal per persona i fins a exhaurir existències.

Els establiments adherits a la iniciativa es poden identificar perquè tenen un vinil de participant en la gimcana de Nadal i es recomana fer-la durant l’horari comercial.

La gimcana també pretén donar a conèixer els pictogrames, que són suports visuals que faciliten la comunicació a tothom i fan el municipi cada dia una mica més inclusiu.

Els pictogrames són dibuixos que representen i comuniquen un concepte o objecte, perquè una imatge val més que mil paraules.

Una de les principals dificultats de persones amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista) és la comunicació i la interacció social, de manera que sovint els resulta extremadament complicat no només entendre el món que els envolta, sinó també expressar-se. Moltes persones amb TEA són no verbals, és a dir, no han desenvolupat el llenguatge oral i es comuniquen a través de sistemes augmentatius i alternatius de comunicació (SAAC) amb imatges.

Els pictogrames utilitzats a la gimcana són propietat d’ARASAAC (Centro Aragonés para la Comunicación Aumentativa y Alternativa).

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.