Els càmpings, units per continuar allargant la temporada i retenir talent per a les empreses del sector

L’esforç conjunt dels càmpings gironins ha permès que la desestacionalització ja sigui un fet, segons posen de manifest les dades d’ocupació dels establiments.

El mes de maig l’ocupació es va incrementar un 18% amb relació al mateix període del 2022 i aquest mes de setembre la demanda també ha anat a l’alça, sobretot en turisme sènior francès i anglosaxó.

“Podem parlar en conjunt d’una bona temporada i això és gràcies a la unió del sector. L’èxit més important no és l’ocupació en temporada alta, sinó en la pre i post temporada. El fet que la temporada s’allargui és clau per poder captar i retenir talent als nostres establiments, un objectiu que des de fa molt de temps es vol assolir, ja que permet una oferta amb treballadors més formats i uns serveis de millor qualitat”, ha destacat el president de l’Associació de Càmpings de Girona, durant la inauguració del cinquè Girocamping PRO, que ha reunit prop de 300 assistents, entre professionals i estudiants.

Gotanegra també ha remarcat la importància de la sostenibilitat en el sector i ha recordat que “fa més de 25 anys que es treballa seguint aquest camí i això fa que cada vegada l’oferta de càmpings sigui més sostenible i respectuosa amb l’entorn”. El president de l’Associació de Càmpings de Girona ha reclamat més col·laboració de les administracions per l’adaptació necessària al canvi climàtic. “Nosaltres hi treballem i demanem més celeritat en les respostes i que tothom estigui alineat en un model d’energia més sostenible”. 

Gotanegra ha recordat els bastons a les rodes que tenen els càmpings per connectar l’energia sobrant obtinguda amb les plaques solars a la xarxa elèctrica i la falta de resposta de les administracions son temes que preocupen al sector.

La delegada del Govern de la Generalitat, Laia Cañigueral, ha elogiat la tasca dels càmpings, que són motor econòmic del país.

La delegada del Govern ha manifestat que “el càmping és un sector de referència que ha apostat, des de fa molt de temps, per la innovació, la digitalització, la internacionalització i també per invertir a fer establiments més sostenibles. L’experiència demostra que aquesta voluntat de renovació i col·laboració entre ells dona resultats positius i la prova són les bones xifres d’estades que hi ha aquest any. La feina feta és molta i des del Govern estarem al seu costat per fer-ne molta més”.

El Congrés, organitzat per l’Associació de Càmpings de Girona, s’ha adreçat als professionals del món del càmping i del turisme en general. El congrés ha comptat amb una trentena d’empreses participants i s’han dut a terme activitats de networking.

En la jornada s’ha fet referència a un estudi que s’està fent sobre un recull històric dels 70 anys de càmping a Catalunya, a càrrec de la doctora Dolors Vidal i del doctor Lluís Coromina, de la Universitat de Girona (UdG).

Durant les primeres hores s’han dut a terme ponències sobre qüestions de gran interès per al sector turístic com són l’encaix entre l’oferta i la demanda de professionals, el talent com a valor diferencial de negoci i l’ecocertificació en establiments turístics.

La taula rodona ‘El match al sector turístic: l’encaix entre l’oferta i la demanda de professionals’ ha comptat amb la participació del professor de la Facultat de Turisme de la UdG, el doctor José Antonio Donaire; Jaume Dulsat, Tourism & Hospitaly Leader a Eurofirms Group; Marta Prat, responsable de qualitat i recursos humans del Grup Sènia; i la doctora Maria Abellanet, presidenta del CETT_UB i del CETT Fundació.

Els ponents han coincidit en què cal posar en valor el sector i donar-lo a conèixer més entre els joves estudiants. També han assenyalat la necessitat d’apostar per la formació regular al llarg de tota la vida laboral per tenir llocs de treball de qualitat i està molt atent a l’evolució del sector turístic per anar adaptant-se als canvis que vindran. La ponència sobre ‘El talent com a valor diferencial de negoci’, ha anat a càrrec de Javier de Diego, Corporate and Career Services Director del CETT.

Una altra de les taules rodones destacades de la jornada ha estat la de ‘Parlem d’ecocertificació en establiments turístics? Del nice to have al must be’, organitzada juntament amb Llagosnet (patrocinador oficial de l’Associació de Càmpings de Girona). Hi ha intervingut Alessandro Gallo, coordinador de projectes a Green Key per Espanya; Noureddine Mekhfioui, adjunt a direcció al càmping Cypsela-Grup Sandaya; Dolors Gibert, expert suport a Diversey; i Laura Casademont, sales & account manager Internacional a PINCAMP d’ADAC Camping.

L’Associació de càmpings de Girona és la més antiga d’Espanya. Els 74 càmpings associats ofereixen més de 120.000 places d’allotjament i representen més del 80 per cent dels càmpings de les comarques de Girona. El total de places d’allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.

(font: Informatius RPA i Associació Càmpings de Girona)

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.