Detenció de 5 homes en 10 dies per diferents delictes al municipi 

La Policia Local de Castell-Platja d’Aro ha portat a terme en els darrers dies un seguit d’actuacions d’especial rellevància que han comportat la detenció de 5 persones per delictes relacionats amb el patrimoni i contra les persones.

El primer dels fets es va produir el passat 8 de juliol, cap a les 10:30 hores, quan la Policia Local de Castell-Platja d’Aro va rebre diverses trucades alertant-los que una persona passejava per la Platja Gran del municipi amb una navalla a la mà i tacat de sang. Les patrulles es van adreçar al lloc i van identificar la persona, la qual va manifestar que s’acabava de discutir amb una persona treballadora d’un establiment proper. Els policies van poder parlar amb aquest treballador, el qual presentava lesions tallants als braços i va facilitar la descripció de l’autor d’aquestes, coincidint plenament amb la persona identificada pels agents. Davant d’aquesta manifestació, els agents actuants van procedir a la detenció de l’home, de 27 anys i d’origen marroquí, que comptava amb nombrosos antecedents per delictes de la mateixa naturalesa.

Un altre fet es va produir el passat 10 de juliol, cap a les 20:15 hores, quan es va rebre una trucada a la comissaria de la Policia Local de Castell-Platja d’Aro per part de la responsable d’un establiment comercial del municipi on informava que dues persones causaven inseguretat i que una d’elles intentava pagar amb una targeta sospitosa. Així mateix, va informar que la mateixa persona portaria posada diferents peces de roba de la botiga que no tenia intenció de pagar. Un cop les patrulles es van desplaçar a l’establiment es va poder identificar a les dues persones. Efectivament, una d’elles portava peces de roba de la botiga i va manifestar en reiterades ocasions la voluntat de no pagar-les ni tampoc les que intentava pagar amb una targeta bancària que no funcionava. Finalment, i després d’intentar infructuosament que la persona pagués les peces de roba valorades en uns 700 euros, o bé desistís d’emportar-se les peces, va quedar detinguda per un delicte d’estafa. L’home, de 40 anys i d’origen rus, tenia nombrosos antecedents per delictes de diferent naturalesa.

D’altra banda, el passat 16 de juliol, cap a les 05:00 hores, una patrulla policial va veure a tres persones que corrien pel carrer Mossèn Cinto Verdaguer del municipi i es giraven contínuament com si fugissin d’algú. Davant l’actitud sospitosa d’aquestes persones, la patrulla va fer ús de les sirenes i llums prioritaris del vehicle policial perquè aquests s’aturessin, sense aconseguir-ho. Després d’una persecució per diferents carrers del municipi, la policia va poder atrapar a un d’ells. Minuts més tard, un home, veí de Sant Sadurní d’Anoia va posar-se en contacte amb la policia per informar que acabava de ser víctima d’un robatori del seu rellotge de manera violenta. L’home va relatar que tres persones, d’entre 40 i 45 anys, s’havien adreçat a ell i l’havien colpejat al coll. Seguidament, dos d’ells l’havien agafat fortament pels braços i el tercer havia aprofitat per sostreure-li del canell el rellotge, rèplica d’un d’alta gamma, que els autors van confondre amb l’original que està valorat en uns 12.000 euros.

Es dona la circumstància que l’home retingut per la policia va ser identificat al moment com el lladre que li va prendre el rellotge a la víctima.

L’home, de 43 anys i d’origen marroquí, va quedar detingut per un delicte de robatori amb violència. Per gestions posteriors realitzades pel Grup de Delinqüència Urbana de la mateixa Policia Local, es va saber que aquestes persones formaven part d’un grup organitzat de l’extraradi de Barcelona dedicat a aquest tipus de robatoris violents.

El darrer dels fets es va produir el passat 17 de juliol, cap a les 16:15 hores, quan el Grup de Delinqüència Urbana de la Policia Local de Castell-Platja d’Aro va localitzar un vehicle relacionat amb delictes de furt que es trobava estacionat a la zona d’oci Parc d’Aro. Els agents van observar seguidament com dues persones sortien amb pressa d’un dels supermercats de la zona amb bosses i pujaven a l’esmentat vehicle. La patrulla va aturar de seguida el vehicle, va identificar els ocupants i va fer les comprovacions pertinents. Dels escorcolls fets a les persones i al vehicle es van poder localitzar nombrosos productes de dos supermercats propers dels quals aquestes persones no van poder justificar la compra, com que no disposava dels tiquets pertinents. Les dues persones van quedar detingudes per un delicte de furt i es va comprovar que el valor del sostret superava els 1.200 euros.

Els dos detinguts, de 35 i 26 anys i d’origen georgià, pertanyien a un grup organitzat de la província de Barcelona especialitzat en furts en supermercats i molt actiu al Vallès Oriental.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.