Protecció Civil posa a prova, aquest dijous, el sistema d’alertes massives per a emergències

A partir de les onze del matí, faran l’enviament de missatges a telèfons intel·ligents per testejar el sistema

Aquest dijous, 27 d’abril, prop d’1,2 milions de persones de les comarques centrals i gironines podran rebre un missatge al mòbil entre les 11 i les 13 h. El missatge que s’enviarà no és un SMS, és un missatge emergent de text acompanyat d’un so molt estrident que no finalitza fins que l’usuari prem una tecla.

El missatge que es distribuirà el dia 27 indicarà que és un missatge de prova per difondre aquest sistema de missatgeria. En una situació d’una emergència greu real, són missatges que donaran instruccions de què hem de fer per protegir-nos.

En les últimes setmanes ja han fet proves a Lleida, Alt Pirineu, Aran, Tarragona, Terres de l’Ebre i Penedès. I està previst que el 31 de maig es repeteixi a les comarques de Barcelona.

El sistema està en marxa a Catalunya des de l’1 de febrer, quan la Generalitat va assumir-ne la competència un cop l’Estat va acabar el desenvolupament tecnològic de l’eina. El sistema és molt útil, ja que permet una difusió massiva en un espai molt curt de temps.

La tecnologia en la qual es basa és coneguda com a ‘cell broadcast’ i permet enviar aquest missatge a tots els mòbils que es trobin en l’àrea de cobertura de determinades antenes que es seleccionen en funció d’on es vol alertar la població.

Per tant, aquest dijous, 27 d’abril, tots els telèfons mòbils intel·ligents que es trobin a les comarques gironines i a la Catalunya Central rebran aquest missatge, que s’enviarà en català, castellà i anglès. També el rebran els telèfons que en la franja horària d’enviament del missatge passin per aquest territori, encara que sigui de pas.

(font: Informatius RPA i ACN)

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.