Es tripliquen les reserves als apartaments turístics gironins per Setmana Santa

El 43% de les reserves efectuades fins al moment pel sector provenen de fora de Catalunya i el 68% de l’oferta d’allotjament del sector estarà disponible entre l’1 i el 10 d’abril

El ritme de reserves als apartaments i habitatges d’ús turístic de les comarques gironines per passar-hi les vacances de Setmana Santa està essent molt bo tant a l’interior, al Pirineu com a la costa. L’enquesta que l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) ha realitzat entre les empreses gestores i propietaris que hi estan associats, per saber l’ocupació prevista, revela que tres setmanes abans de l’inici de la Setmana Santa, les reserves s’han multiplicat per tres amb relació a l’any passat.

A Platja d’Aro i s’Agaró, l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona té 11 empreses associades i, entre ambdós nuclis, ofereixen una vuitantena d’apartaments, villes, cases i pisos d’allotjament turístic, segons informen en la seva web apartmentsandvillascostabrava.com.

Les dades de l’ATA mostren que a hores d’ara els apartaments i habitatges d’ús turístic de la demarcació ja tenen el 60% dels allotjaments reservats amb una mitjana de 4,5 nits reservades. Encara falten les reserves d’última hora i, si es confirma el bon temps, la previsió és que l’ocupació arribi fins al 85% els dies festius.

Durant la Setmana Santa el 68% de l’oferta d’allotjament del sector estarà disponible, un 22% més de la que hi havia l’any passat, fet que demostra l’optimisme que es respira al sector. Les bones ocupacions registrades durant el mateix període de vacances de l’any passat i durant els mesos de maig i juny de 2022 enguany han animat al sector a obrir més allotjaments.

Recuperació del turisme estranger

De l’enquesta de l’ATA destaca que el 43% de les reserves efectuades fins al moment provenen de fora de Catalunya, fet que constata la recuperació del turisme estranger -sobretot del turisme procedent d’Alemanya, Holanda, Bèlgica i França – que és essencial per a la reactivació definitiva de tot el comerç local, la restauració, les empreses d’activitats i la cadena de valor turística en general. Les reserves procedents de l’àrea de Barcelona per aquesta Setmana Santa se situen a hores d’ara en el 37%, un percentatge que es preveu que pugi amb les peticions d’última hora.

Optimisme per a la temporada turística

Les bones previsions per aquesta Setmana Santa conviden al sector a l’optimisme també de cara a la temporada d’estiu en què el ritme d’entrada de reserves d’apartaments i d’habitatges d’ús turístic és molt positiu. A més, la tendència que es va observar l’any passat amb reserves amb força mesos d’antelació s’ha consolidat aquest any i en algun cas s’ha constatat un increment considerable de les peticions de clients ja en els primers mesos de l’any. Això també farà que augmenti la contractació de personal per al sector i que en el balanç del 2023 es podrà parlar de recuperació definitiva no només del nombre de visitants sinó també de les empreses, confirmant-se que el sector es manté com una de les tipologies d’allotjament més ben posicionades a causa dels nous hàbits dels turistes que prefereixen allotjaments que els donin més privacitat i amplitud d’espai.

Sobre l’ATA

L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona (ATA) es va constituir el 8 de juny de 1993. L’entitat aglutina 12.000 unitats d’apartaments i vil·les de lloguer turístic legalitzats i distribuïts per tota la Costa Brava, Interior i Pirineu de Girona. L’Associació està integrada per intermediaris i propietaris d’Habitatges d’ús Turístic i blocs d’Apartaments Turístics. El total de places del sector a la demarcació és de 195.000, una xifra que representa més del 50% de l’allotjament turístic.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.